Published On: Čet, kol 23rd, 2018

Željeznička nesreća kod Jablanice: Dvije osobe poginule, jedna teško ozlijeđena

JP Željeznice FBiH su se oglasili priopćenjem povodom nesreće koja se dogodila u Donjoj Jablanici u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

U priopćenju navode kako se  teška željeznička nesreća dana 22.8.2018. godine u 22,55 sati u željezničkoj stanici Jablanica na Neretvi.

 

”U  sudaru dva teretna vlaka, smrtno su stradali uposlenici  Željeznica FBiH, T.F. (1971.g.) i  Č. J. (1986.g.), dok je mašinovođa K. H. (1983.g.) zadobio teške  tjelesne ozljede i prebačen je u bolnicu u Mostaru.

Drugi mašinovođa,  J. B. (1968.g.) nije ozlijeđen, a spasio se tako što je prije sudara iskočio iz lokomotive”, navode Željeznice FBiH.

Željeznički promet na ovoj dionici je u prekidu do okončanja očevida koji je u tijeku.

Na mjestu nesreće prisutni su pripadnici policije, hitne pomoći, vatrogasci, istražni organi, kao i stručna ekipa ŽFBiH. ”Željeznice FBiH obiteljima nastradalih uposlenika upućuje najiskrenije saučešće, te će pružiti  svu potrebnu pomoć.

Po okončanju istrage o ovoj tragičnoj nesreći, upoznat ćemo bh. javnost sa svim konačnim, relevantnim informacijama”, navedeno je u priopćenju FBIH, prenosi Bljesak.info

 

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare