Utorak, 23 travnja, 2024

Željana Zovko je kažu 19. najutjecajnija zastupnica u Europskom parlamentu. Što to znači za nas?

Must Read

Pisali smo i ranije ali uzalud našim utjecajnim EU šeksićima kako bi bio red, da informiraju Vijeće Europe, o čudnoj navadi Dunje Mijatović, koja se po tamošnjim sijelima izreklamisala kao borkinja za prava žena dok je po BIH sudjelovala u promociji filma s ustaškim serijskim silovateljem zatočenih srpskih civilki.

Ne znamo je li našoj Željani pogažena čast čapljinske doktrocie, pokojne Olge Draško manje vrijedna čast, sumnjamo u to znajući njene postavke, no zaboga zar je toliki problem poslati utjecajno 19-o po snazi, protestno pismo u Vijeće Europe s izrazom zgražanja , da smo šokirani i kao eurozastupnica i kao žena što vas po toj instituciji predstavlja promotorica ustaškog časnika Mirze Hrstića , koja je i u Europi priredila nagrade i promocije tog filma. Filma Štefice Galić i Svetlane Broz. Filma s ustaškim časnikom, silovateljem u premazanoj ulozi humaniste.

Ima li smisla da plaću za zaštitu prava žene prima Dunja Mijatović koja promovira po Europi naciste, silovatelje žena? 

Zašto ne možemo čuti tu rečenicu usred EU parlamenta, i da nam EU parlament pojasni jesu li to vrijednosti i je li to taj EU put kojem stremimo?

 

Pokojna Olga Draško tražia je taj odgovor. Nikad ga nije dobila. Mi smo dužni pitati za nju

 

Analiza koju je proveo EU matrix mjeri utjecaj koji zastupnici imaju od početka sadašnjeg saziva EU parlamenta (srpanj 2019. – veljača 2024.), a Željanu Zovko po MEP Influence Indexu, ponovo svrstava, kao najutjecajniju hrvatsku zastupnicu, na do sada najviše 19. mjesto, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Istraživačka platforma navodi 100 najboljih zastupnika od njih ukupno 705 koji su ključni u oblikovanju europskih politika, a ovo je već treći put zaredom da je potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove, Željana Zovko, prepoznata kao jedna od najutjecajnijih zastupnika po svom cjelokupnom političkom radu u Europskom parlamentu i po svom snažnom angažmanu i postignućima u oblikovanju vanjskih politika Europskog parlamenta.

”Ovo je veliko priznanje za mene osobno kao i za Klub zastupnika EPP-a i HDZ koji mi je ukazao povjerenje, da kao najaktivnija RH zastupnica dolazim iz njihovih redova. Ovo priznanje predstavlja krunu mog parlamentarnog rada u ovom sazivu, a svoj utjecaj ću nastaviti koristiti za zaštitu i promidžbu interesa hrvatskih građana”, istaknula je Zovko.

Zovko je u Europskom parlamentu potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a zadužena za odnose s pučanima u drugim parlamentarnim skupštinama, točnije OESS-u, NATO-u i Vijeću Europe te je potpredsjednica Odbora za vanjske poslove i zamjenica koordinatora EPP-a za vanjske poslove. Također je potpredsjednica Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom i članica Pododbora za sigurnost i obranu te Odbora za kulturu i obrazovanje. Od posljednjeg objavljivanja MEP Influence Indexa, Zovko je bila izvjestiteljica Europskog parlamenta na izvješću „Uloga preventivne diplomacije u rješavanju zamrznutih sukoba diljem svijeta – propuštena prilika ili promjena za budućnost”. Također, u ime Kluba zastupnika EPP-a, pregovarala je na izvješću o odnosima EU-a i SAD-a, izvješću o ulozi Europskog parlamenta i njegove parlamentarne diplomacije u vanjskoj i sigurnosnoj politici EU-a te na mišljenju o Novom Aktu EU-a o kibernetičkoj solidarnosti. Trenutno kao izvjestiteljica Kluba zastupnika EPP-a u ime Odbora za vanjske poslove pregovara na izvješću o Uspostavi novog instrumenta za zapadni Balkan te mišljenju o konzularnoj zaštiti potpredstavljenih građana EU-a u trećim zemljama. Jednako tako, Zovko je pregovarala na mišljenju o provedbi sporazuma o trgovini i suradnji između EU-a i UK-a ispred Odbora za kulturu i obrazovanje i na rezoluciji o sudjelovanju Novog Zelanda u programima Unije.

Podsjetimo, tijekom ovog saziva, Zovko se kontinuirano zalaže za proširenje Europske unije, a među ostalim i za što skorije otvaranje pretpristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom, te je kao izvjestiteljica Europskog parlamenta pregovarala na Instrumentu za pretpristupnu pomoć (IPA III), a u ime Kluba zastupnika EPP-a bila je izvjestiteljica za nekoliko izvješća, uključujući o odnosima EU-a i Azerbajdžana, Novom europskom Bauhausu, europskim medijima u digitalnom desetljeću te o sigurnosnoj suradnji EU-a i Afrike u Sahelu, Zapadnoj Africi i Rogu Afrike.

Istraživanje i analiza EU matrixa temelji se na prikupljanju desetaka tisuća činjenica i brojki koje prikuplja tim koji ima više od 15 godina iskustva u mjerenju političke dimenzije kreiranja politike EU, a pri vaganju kriterija konzultira se i s nizom praktičara.

Ova studija mjeri utjecaj kroz kombinaciju kriterija grupiranih u sljedeće kategorije: formalne i neformalne rukovodeće pozicije, stvarni zakonodavni rad, politička mreža, članstvo u odborima i biračko ponašanje./HMS/

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

29 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

Jel ovo neka mudžiza ☝️ 🕋 ili je Poskokić hajrovao (dobio) novi serverčić ✌️ ☝️ – jutros mi se stranice na Poskoku otvaraju tako brzo da ne stignem ni pročitat 😎 – koliko nam je Poskok brz ✌️ !!!

Može li nam netko objasniti ovaj fenomen 🙂 ?

Anonymous
Anonymous
1 month ago

Jedini utjecaj koji Hrvati imaju je utjecaj i pritisak na Hrvate u BIH koji se evo pritišću i ucjenjuju od kada je rat u BIH ZAVRŠIO .Non stop nekakve ucjene i pritisci na bih Hrvate .Što god Hrvati iz bih počnu graditi stižu prjetnje ,ucjene.Počev od gradnje , kazališta ,plinovoda ,bivše hercegovačke banke ,progrma i tv na HRVATSKOM jeziku ,sve se zabranjuje i nedozvoljava
Gori od ovih iz EU su jedino ovi naši politčki mazlumi koji samo radi sebe i svoje g.uzi.ce klimaju glavom.

30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago
Reply to  Anonymous

Zagrebački miloklizi nam nisu nikakav saveznik 🤕 – Hrvatskoj prokleto treba “Hrvatski AfD” – a sve ove političke stranke i pojedinci iz Hrvatske su “smućkaj i nosi u kanalizaciju” 🤕 …

Plenki, Milanče, onaj pogančer Grlić, Mate Granić, Stipe Mesić, Jaca-Propalica 😒 😏 😒 – da ne dužim bez veze  😒 …

ps Draganče, viteže naš hrvatski ✌️ – danas ne popušćaj ni milimetra pred sarajevskim islamistima ☝️ – neka i Sarajevski Hamas i Fatah odmah krenu šmrckati fake-Viskom-predstavniku ✌️ – ☝️ 🕋 !!!

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Anonymous

* Ima li smisla da plaću za zaštitu prava žene prima Dunja Mijatović koja promovira po Europi naciste, silovatelje žena? 

* Има ли смисла да ЕУ парламентрка Жељана Зовко прима плаћу лажима да је СТАРИ МОСТ хрватска културна баштина или да пропагира УСТАСКОГ ЗЛОЧИНЦА и херцеговачког фрањеваца, фра Радослава Главаша (1909-1945). 

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

ЖЕЉАНА УСТАЛА, СВИ УСТАШЕ
Милас се, такођер, нашао на њезином удару на друштвеним мрежама.

На друштвеним мрежама Зовко је бурно реагирала и на текст у Вечерњем листу аутора теолога и бившег фрањевца из Херцеговине Далибора Миласа који је у тексту, под називом :

Како се и УСТАШКИ ДУЖНОСНИК фра Радослав Главаш нашао у Бруџеллесу међу 66 хрватских мученика”, указао на садржај изложбе у Бруџеллесу који је организирала управо Жељана Зовко.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

Uprkos tome što je na izborima za EP dobila samo 2.392 glasa, Željana Zovko do svoje lukrativne funkcije u EP-u nije došla zbog svojih kompetencija nego zbog poznanstva i vjernosti predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću. Ako joj je već sjekira pala u med bez truda, onda bi trebala paziti na koji način promovira Hrvatsku i Hrvate u Europi, napisao je Milas.
_________________

Zovko je na kraju zatražila zaštitu, jer, kako tvrdi, na izložbi nije imenom i prezimenom spomenula nijednog od ubijenih franjevaca.

Podsjetio ju je Milas na hercegovačkog franjevaca, fra Radoslava Glavaša (1909-1945). !!

Anonimac
Anonimac
1 month ago

Pomilki mi milasa.

30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

Halo, šeehid 😎 – sa Hamasom treba samo oštro ☝️ . nakon izraelskog Hamasa treba potrat i ovaj naš domaći, europski Hamas 😉 – eto ti konačno lijepe prilike da i Ti zaradiš šehhadet ✌️ – ☝️ 🕋 !!!

Anonymous
Anonymous
1 month ago

Evo idealne prilike da Željana pokaže taj svoj utjecaj na rješavanju izbornog zakona i južnog plinovoda .
Baš me zanima smisao te najutjecajnije zastupnice u europskom parlamentu i kakav utjecaj ima .

Mendul🇭🇷a
Mendul🇭🇷a
1 month ago

Ova je naša lipotica……pleska i mariše turčići a hamas glave ne smije dignuti….samo jako naša Hrvatice!

30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

Dobri moj 🙂 – duboko štujem Tvoj optimizam ✌️ ali 🙁 – ma znaš već šta mislim 🙁 – ☝️ 🕋 !!!

Blanka@
Blanka@
1 month ago

Imate vi tijeh “lipotica” 🤣🤣
Kazu iduca preŠjednica vasa Ljubusanka Martina.
I nije u kleptomanskoj. Bas rijedak fenomen u Eranistanaca 😂😂😂

Anonimac
Anonimac
1 month ago
Reply to  Blanka@

Čudi me da nisu tebe nominirali lipoto. Imaš rayting iz basne, sa rodijacima Mujom i Suljom. Imaš valjda i nešto iznad srednje završeno. Kuš bolje, ba.

Blanka@
Blanka@
1 month ago
Reply to  Anonimac

Jok. Skolu nemam, diplomu dobila na sveucilistuu Mostaru.
Htjela fakultet, oni meni tutnuli i PhD, kazu nek se nadje.
Za jos 50€ upisali me u preŠjednikovu akademiju nauka.
I tako ja, ni kriva ni duzna, izadjoh iz rvacke riznice znanja, svemo sa PhD I membershipom iz preŠjednikove akademije nauka.
Jbt, a krenula vidjet treba li im kakva cistacica. Elem, umjesto zaposlenja, uvalise mi doktorat i status clanice rvacke akademije nauka, potpiso preŠjednik himself.
Sad ti skontaj, osnovnu nemam, srednju ni vidjela nisam, i jbg, oni umjesto posla meni diplomu i status akademika. Sto ti je Eranistan, ispred vremena. 😎

Blanka@
Blanka@
1 month ago
Reply to  Anonimac

Elem, da, ma meni draze da preŠjednica bude kakva Eranistanka, di ces lipsu neg iz naseg Sirokog.
Da proberu Blanku, jope bi kenje njakale da je neki sibicar bio, a sad sibicarka.
Vako, svoji ste pa se jbte jel mjesto preŠjednice treb’o bit preŠjednik. A preŠjednica iz najrvackijeg kantona, ovaj zupanije 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Mali kuriozitet, znas li da je drugarica Martina krizmana 14 godina prije nego se preŠjednik krstio? Nako, samo kazem, bzz. 🤣🤣🤣

Izmetbegović
Izmetbegović
1 month ago

Respekt gđo Zovko.

Sultan osvajač
Sultan osvajač
1 month ago

Ima li poglavnikovu sliku na zidu kancrlarije??

Anonymous
Anonymous
1 month ago

Ima bakirovu i komšićevu da je podsjeti kako ste podvalili komšića i kako ono koji god sporazum potpišete kasnije nećete da prihvatite

Josip Broz Tito🇭🇷
Josip Broz Tito🇭🇷
1 month ago

Čuj plisnavog hanđarovca. Vas cigana,islamista je u NOBu bilo jedva 2%….čuj”poglavnik ova slika”….sejdo vam je držao poglavnika a ne naš antifašista dr Franjo Tuđman!

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

@”Josip Broz Tito”
….sejdo vam je držao poglavnika a ne naš antifašista dr Franjo Tuđman!
____________________________
baš tako !?

– Titov GENERAL
– Komunjara
– ubica hrvatskih domoljuba na BlajburGu
– predsjednik SD Partizan iz Beograda 
– U Z P_ pejac posljednjeg rata 
– razmjenjivaČ hr. teritorija u BiH, za ustupke u Hrvatsoj
– uNištiTelj Herceg- Bosne 
– uNištiTelj Bosansko-Hercegovačkih Hrvata

Hrvoje🇭🇷Hrvatinić
Hrvoje🇭🇷Hrvatinić
1 month ago

Ahaha😆ahaha kod vas cigana nejma antifašista😄ja bi se ukinuo azijski turkoguzci

Sve neki Anonymous, pa evo i ja!😀
Sve neki Anonymous, pa evo i ja!😀
1 month ago

Šiljoglavi, u tvom šiljku zbog praznine ( nema mjesta za mozak) jedino mogu nastati ovakve i slične nebuloze.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

U tom šiljku ima žica koja mu pridržava uši da ne otpadnu.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

”koCkoGlavi” kakve nebulozE ???????

– Titov GENERAL
– Komunjara
– ubica hrvatskih domoljuba na BlajburGu
– predsjednik SD Partizan iz Beograda 
– U Z P_ pejac posljednjeg rata 
– razmjenjivaČ hr. teritorija u BiH, za ustupke u Hrvatsoj
– uNištiTelj Herceg- Bosne 
– uNištiTelj Bosansko-Hercegovačkih Hrvata

Sve neki Anonymous, pa evo i ja!😀
Sve neki Anonymous, pa evo i ja!😀
1 month ago

Šiljoglavi, samo za tebe:
Od uha do uha, ima jedna tanka nit, koja drži tvoje uši i ne smije se dirati… jer, uši će otpasti.

Anonimac
Anonimac
1 month ago

Patiš li to quazzi beže?

Blanka@
Blanka@
1 month ago

Mi rvati takve volimo – TIto, Tudjman…
Sve bitanga do bitange, Nastavi niz….. 🤣🤣🤣🤣

Sultan osvajač
Sultan osvajač
1 month ago

Mali,imas li i ti Antinu sliku?

The Game🃏
The Game🃏
1 month ago

Samo za Željanu 💓💓🎶🎶🔥🔥🔥 Divno biće i čista duša >< Za divna vremena ★from Madrid Spain★💫💫🥃🥃🚬

https://youtu.be/v2yFdcXMvAY?si=xiYrqYCOPSHSUhAq

Последний

Francuska: gradonačelnik blizak krajnjoj desnici uveo policijski sat za djecu mlađu od 13 godina

Gradonačelnik Béziersa, na jugu Francuske, izjavio je u utorak kako je uveo policijski sat za djecu mlađu od 13...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x