Utorak, 21 svibnja, 2024

ŽELI BITI S NAMA KADA GA PROGLASIMO: "Kad god Dodik spomene treći entitet meni se ostaje u BIH"

Must Read

BANJA LUKA –Kada je tek stigao u BIH u privatnim razgovorima bodrio je hrvatske pravnike u njihovom obrazlaganju prava na vlastiti entitet u BIH. A onda je zaprašio u Sarajevu, doručkovao i promijenio priču.Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je danas u Banja Luci kako mu predsjednik RS-a Milorad Dodik svojim izjavama o samostalnosti RS-a samo produžava mandata u BiH.
-Zahvalit ću Miloradu Dodiku što mi produžava mandat u BiH, jer svaki put kada spomene osamostaljenje RS-a ili treći entitet meni produže mandat, komentar je Inzka na pitanje što će reći Dodiku, koji ga je više puta optuživao za gotovo sve probleme u BiH i RS-u te iznosio tvrdnje da je odgovoran za krizu.
Inzko je danas u izjavi novinarima u Banja Luci rekao kako bi on htio da se zatvori OHR, ali da je za to potrebno da BiH bude nepovratno na euroatlantskom putu.
-Kada bi BiH bila ne centraliziranija, nego funkcionalnija država, onda bi se to i dogodilo, rekao je Inzko.
Ocijenio je i da je u BiH u ovoj godini bilo određenih pomaka, ali i stagnacije te da stoga zemlja mora biti funkcionalnija na putu ka Europskoj uniji.
Izrazivši nadu da će sljedeća godina biti bolja, Inzko je, nakon sastanka s predsjednikom Demokratske partije Draganom Čavićem, ocijeno i da je potrebno malo više političke volje da se dokraja riješi pitanje vojne imovine u BiH.
Inzko je danas u Banjoj Luci razgovarao i s premijerom RS-a Aleksandrom Džombićem te dao osobnu pomoć za obnovu Ferhadije u iznosu od 10.000 KM.

bitno.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -