Published On: Sri, ožu 30th, 2022

Zelenski: “Europa mora zatvoriti luke ruskim brodovima”

Norveška i ostatak Europe trebali bi zatvoriti svoje morske luke ruskim brodovima, rekao je u srijedu norveškom parlamentu ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

“Europska unija, a nadam se i Norveška, trebaju zabraniti ruskim brodovima da koriste europske luke sve dok blokiraju naše luke”, javio se Zelenski videovezom iz Ukrajine.

Dodao je da su Ukrajina i Norveška, druga najveća izvoznica plina, nakon Rusije, počele pregovarati o snabdijevanju 5 milijardi kubičnih metara plina za sljedeću zimu.

“Možete dati odlučujući doprinos”

“Možete dati odlučujući doprinos energetskoj sigurnosti Europe tako što ćete ponuditi potrebne izvore i zemljama Europske unije i Ukrajini”, rekao je.

“Već smo započeli dijalog o zalihama oko 5 milijardi kubičnih metara za sljedeću sezonu grijanja. Nadam se da će ovo biti osnova naše dugotrajne suradnje u ovom području.”

Ova nordijska zemlja prošle godine izvezla je 113.2 milijarde kubičnih metara plina.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
4 mjeseci prije

Ima li ova anglosaksonsko-germanska marioneta i kakvu muzičku želju?

Na kraju balade će ga Englezi nafilovati osiromašenim Plutonijem 😎 – za to će naravno opet optužiti Ruse 🙁 – a Zele će u mraku da svjetuca kao Betlehem 😎 😎 ! Smmrad plaćenički! Pljuc… 🙁

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  ANGLOFOB © ® !
4 mjeseci prije

On ce na kraju MORATI da poljubi Imperatora u ruku ko i svaka dvorska Luda…💩

ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

Sumnjam 🙁 , Zele će pobjeći u London a onda ga čeka Plutonij 😎 – glumac je preglup da shvati da MOŽDA još jedino u Izraelu može sačuvati glavu – Englezi ne praštaju greške 😉 !

Zele zvani Betlehem 😎 …

Last edited 4 mjeseci prije by ANGLOFOB © ® !
Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  ANGLOFOB © ® !
4 mjeseci prije

E jesi PRAVI djikan…čovjek ti na Bosanskom.fino kaže da svako ko ima luku treba da je zatvori od Rusa…DODO bi u genocidnoj RS treba od Rusa da zatvori BANJu a Bošnjaci i samoproglaseni rvati su zatvorili Neum Kineskim mostom…