Published On: Uto, kol 17th, 2021

ZELENIKA: Sarajevska udruga širi laži o požarima u Hercegovini i potpiruje međunacionalnu mržnju

Prenosimo Facebook objavu Josipa Zelenike, koji je ukazao na nacionalističke i šovinističke komentare sarajevske udruge naziva Eko Akcija.

“Ima jedna sarajevska udruga koja se zove Eko Akcija, o kojoj se malo može doznati putem njihove web-stranice, no lako se provjeri da joj je predsjednik Anes Podić iz Sarajeva. Već pet dana, putem njihove Facebook stranice šire neistine o požarima i pomoći pri suzbijanju istih u Hercegovini. Kako? Spominju samo požar kod Jablanice, tj. kako kažu “požar na Čvrsnici” dok istovremeno problematiziraju slanje međunarodne pomoći u vidu kanadera prema lokalitetu Budim/Rujan pored Širokog Brijega i na Bogodol iznad Mostara, a što je popraćeno najprizemnijim oblikom širenja međunacionalne mržnje prema Hrvatima. Navest ću primjer.”I međunarodna pomoć za gašenje požara se upućuje po stranačkim vezama. Hrvatska šalje kanadere da gase požar u Širokom Brijegu gdje su Hrvati većina.

A Čvrsnica, sa svojim prirodnim blagom planetarne važnosti, neka potpuno izgori, tamo Hrvati nisu većina.” Mnoštvo je konstatacija na sličnu bazu i u komentarima. Prilikom objavljivanja satelitskog snimka sa Copernicusa, koji je svima lako dostupan putem EFFIS-a, s namjerom su isključili lokatore “zaštićenog područja”, te se na njihovim objavama ne vide granice Parka prirode Blidinje dok se cijelo vrijeme provlači poluinformacija “Gori Čvrsnica”.

Iako je manjim dijelom bilo zahvaćeno područje Parka prirode Blidinje, požar prijeti više samoj Jablanici i imovini ljudi. Što je također tragično, ali to ne odgovara “matrici” navedene udruge. U ovom trenutku, prema EFFIS-u, požar je izvan zaštićenog područja Parka prirode Blidinje. Nadalje, ista udruga nije objavila snimke požarišta na Čabulji, koja je prirodni biser Hercegovine i nije manje vrijedna jer nije zaštićena, a nalazi se tik pored Parka prirode Blidinje!

O tome ni riječi od “ljubitelja” prirode iz navedene udruge! Vlada Republike Hrvatske je poslala kanadere tijekom jučerašnjega dana da zajedno s mnoštvom vatrogasaca, lovaca, GSS-ovaca, mještana i istinskih ljubitelja prirode zaštite Čabulju od vatrene stihije, na čemu im veliko HVALA! Na kraju, moram spomenuti i požar na Kočerinu, točnije Budimu i Rujnu. Shvaćate li vi, plitkoumnici iz sarajevske udruge “Eko Akcija” da je ovaj požar ponajviše prijetio stanovništvu, kućama, imovini ljudi??? Starija gospođa je primljena u bolnicu uslijed trovanja ugljičnim monoksidom u vlastitoj kući u kojoj je sama živjela! Srećom, vatrogasci, susjedi i dobrovoljci su priskočili u pomoć i predana je hitnoj pomoći te je dobro nakon bolničkog tretmana.

Uz nadljudske napore vatrogasaca iz Širokog Brijega, Kočerina, Posušja, Gruda, Gorice, GSS-ovaca, lovaca i mještana, te uz pomoć kanadera Republike Hrvatske, njena kuća, kuće drugih mještana su obranjene a požar je stavljen pod nadzor i ugašen. Ipak, ljudski životi, kuće i druga imovina u Širokom Brijegu i u Ladini i Bogodolu, manje su vrijedni za članove udruge “Eko Akcija” od života i imovine u Jablanici, jer zaboga tu žive Hrvati, a što su dokazali svojim objavama i politikantskim pristupom “zaštiti prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine”.

Da ovo tužno saznanje bude potpunije, dok su građani davali zadnje atome snage da obrane svoje i tuđe kuće, imovinu, šumu, ova udruga je mjerila kilometražu od Čabulje i Rujna do granice s Republikom Hrvatskom – SRAMITE SE, JADNICI!”

bild.ba

guest
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Katoliban Chetnik
Katoliban Chetnik
1 godina prije

I SAD NEK MI NETKO POJASNI DA OVAJ TAMNOPUTI NEMA TURSKIH GENA?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Katoliban Chetnik
1 godina prije

Mrs majmune talibanski prljavi

Mene kliču Hassan
Mene kliču Hassan
Šta ti kažeš na ovo?  Katoliban Chetnik
1 godina prije

poturčeni, imaš li li ponekad osjećaj stida?

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Katoliban Chetnik
1 godina prije

Neće fašizam Bošnju građanina. Jok!

Pošalji nam svoju sliku. Odmah ćeš dobiti DNK analizu od kojih gena si ti na svijet zinuo: hrvatskih, srpskih ili turskih. U tvojem slučaju četvrto ne postoji.

Nek’ je Suljagićeva faca tipično švedska, a ne tursko-azijatska!

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
1 godina prije

Vala, Suljagic je klasicni nordijac isti sveCki nogometas Ken Sema 🙂

Zoki
Zoki
Šta ti kažeš na ovo?  Katoliban Chetnik
1 godina prije

Poture, pripadnik si nekog naroda po identitetu (vjera, kultura, tradicija), a ne po genima. U tom smislu ste vi Turci, dok je ovaj gospodin Hrvat.

Tito
Tito
Šta ti kažeš na ovo?  Katoliban Chetnik
1 godina prije

Što ti je Holiday Inn93 kompleks 🙂

Mene kliču Hassan
Mene kliču Hassan
1 godina prije

“Eko akcija” okuplja viđenije vehabije iz Sarajeva i okoline pa me njihovi stavovi toliko i ne čude

Blanka
Blanka
1 godina prije

Nek se ti ne sekiraju.
Doc’e I njima Erdogan u kanaderu na svadbu.
Nek mladencima isti pokloni i rt’ vam kanader. Mzete ga ofarbat u zeleno, bujrum.

Mene kliču Hassan
Mene kliču Hassan
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Nije dovoljno Kanader ofarbati u zeleno, treba mu udariti i zvjezdicu sa polumjesecom, samo da znaš!

Mile jeleosvetite
Mile jeleosvetite
1 godina prije

Hahahahaha… Sadaklije su bolesni od ludila i ljubomore na Hrvate zato što im Hrvatska pomaže.

Sadaklije bi radije odabrale da izgori Jablanica al nek izgori i Široki.

To je čisti islam u svom najčišćem obliku.

Na ponos svom narodu u pokušaju, koji je mlađi od golfa dvojke.
Na ponos babi i majci svojoj koji su ih takve naopake na svijet donijeli. 100ka.

Zoki
Zoki
1 godina prije

Hrvatski kanaderi gase požare samo kod onih koji su ih pozvali! Tko je kriv muslimanskoj nakupini što je odnose s Hrvatima i Hrvatskom dovela do razine neprijateljstva pa nemaju obraza zatražiti pomoć hrvatskih kanadera u gašenju požara gdje ta nakupina živi. Inače što se mene osobno tiče, niti bi od muslimana pomoć tražio, a niti bih im je dao.

Upozorenje!
Upozorenje!
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

svaka ti dala, ovo si baš fino rekao!

Nadimak
Nadimak
Šta ti kažeš na ovo?  Upozorenje!
1 godina prije

Svaka mu dala tvoja se nećkala.

Upozorenje!
Upozorenje!
Šta ti kažeš na ovo?  Nadimak
1 godina prije

strpljen – spašen!