ZELENE BERETKE O SUBORCIMA HRVATIMA, DIRLJIVO: “Na suprot našeg zahtjeva pojavio se i zahtjev združene zločinačke vojske HVO”

Zelene beretke, postrojba za “očuvanje multietničnosti Sarajeva, poznata po junačkom djelu iz Dobrovoljačke obratila se javnosti. Bolje bi bilo da nije. Proglas prepun mržnje, nacionalizma i negiranja doprinosa HVO-a Sarajevo, obrani grada. Al to je znate ljubav prema domovini. Ne mržnja. Važno je tko govori. U BIH. Ne što se govori.
Obraćamo se kompletnoj javnosti da je upoznamo sa našimgradonačpro, a  posebno SDA rukovodstvo, da vide kakav im je njihov gradonačelnik Skaka.
Mi smo dobitnici najvećeg priznanja Grada Sarajeva Šestoaprilske nagrade i to  za odbranu našeg grada i jedine nam domovine.
Već duže vrijeme oko 2 godine pokušavamo da spomen ploču koju smo postavili u znak  sjećanja i poštovanja na naših 25 pripadnika u školi u Gaju koji su 8.6.92 godine svoj život dali u oslobađanju kote Vidikovac .
 Naša ploča sa imenima naših pripadnika je 120 cm x 60 cm i  željeli smo je samo prebaciti na dolaznu stanicu žičare Ramo Biber jer na tom mjestu su naši suborci  pripadnici dali svoj život.
Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnikom Skakom nam to ne dozvoljava jer je kako kažu spomen ploča velika i dozvoljava samo ploču dimenzije 60 cm x 40 cm na kojoj bi bio naš grb naš tekst i imena 25 pripadnika.
 Objašnjavali smo gradskoj upravi da smo tražili spomenik koji nisu dozvolili, da smo onda tražili premještanje postojeće spomen ploče ali ni nju nisu dozvolili, a onda su nam kao odobrili ploču malu na koju ne mogu stati naš grb , tekst i imena 25 poginuli pripadnika a mjesto  su odredili koje nije vidno .
Na suprot našeg zahtjeva pojavio se i   zahtjev združene zločinačke vojske HVO, a kada smo vidjeli da je grad odobrio veliki  spomenik da podigne agresorska jedinica HVO Sarajevo i to ona struja koja se priklonila Bobanu i Kiseljaku to jeste udruženom zločinačkom poduhvatu koji treba da se postavi na Čengić Vili pred “štabom” gdje i bilo sjedište ove zločinačke jedinice koje smo mi opkolili i razoružali jer su počeli suradnju sa srbima četnicima a u to vrijeme  je HVO Kiseljak počeo granatirati Sarajevo ta jedinica je i nestala.
E baš njima  Grad  daje odobrenje da dignu spomenik 170 cm visine i 100 cm širine u znak na sjećanje na zamišljene branioce.
Odmah poslije ovoga  mi smo odustali od našeg zahtjeva jer vidimo da svi koji odlučuju o ovome nemaju u sebi ništa patriotskog niti imaju razuma prema braniocima.
Zato pozivamo SDA stranku da urazume svog podivljalog  gradonačelnika da ne misli i on i oni da smo budale da branioci ne mogu dići spomen ploču, a gradonačelnik bez ikakvog javnog poziva izda u zakup restoran na Vidikovcu i kafić u polaznoj stanici svom prijatelju to jest sam sebi.
Mi smo spremni u znak protesta vratiti Šestoaprilsku nagradu sve dok je ovakav korumpirani gradonačelnik na čelu grada i javnost pozvati da ne glasaju za takve izdajnike !
prilog foto: