ZBOG ČEGA JE GORDANA TADIĆ SKLONA PARANOJI? “Zaboravila promijeniti diskove na kočnicama, pa prijavila atentat”

Podsjetimo Sarajevo je grad koji ni danas nema odgovor na pitanje tko je ubio Leutara. Micanje ljudi s dunjaluka, koji se nalaze na čelu institucije koja bi konačno morala pokrenuti pitanje kaznene odgovornosti šefova Mahmuljina, Patkovića, Halilovića, AID-a a i Ševa, ne bi bilo ništa novo u BIH. Biti dakle na čelu Tužiteljstva BIH nije niti malo ugodna stvar. Redovno ćeš biti meta medija i redovno će ti se prijetiti.  Paranoja koja se potom razvija posve je logična stvar. Nitko ne želi biti novi Leutar. No postavlja se pitanje  – Je li moguće da Tužiteljstvo BIH uopće radi normalno ako je glavni državni Tužitelj, umjesto da je zaštićen kao suri orao, pod stalnim pritiskom i medijskim napadima?

Evo podrugljivog teksta s jedne strane NGO stranice. Za koju naravno ne smijemo postaviti pitanje tko ju financira. Ne. Oni će se baviti time tko financira domaće BH medije:

Prava drama odvijala se proteklih dana u Tužilaštvu BiH. Posljednjeg dana decembra glavna tužiteljica Gordana Tadićprijavila je SIPA-i da je neko na nju i njenog supruga Slavka pokušao atentat.

„Neko je prerezao kočnice na suprugovom automobilu“, izvijestila je pripadnike SIPA-e tužiteljica Tadić.

Dežurni državni tužilac Miroslav D. Marković hitno je angažirao protuterorističke jedinice SIPA-e, čiji su pripadnici u nedjelju izašli na teren i izvršili uviđaj. Brojne policijske snage bile su oko porodične kuće Gordane Tadić, kako bi je sačuvale od nepoznatih ubica.

„Tijekom pregleda je utvrđeno da se ne radi o terorizmu, već da je u pitanju kvar na automobilu“, kazao je sagovornik Žurnala uključen u istragu.

Kako saznajemo, pripadnici SIPA-e su utvrdili da  suprug Gordane Tadić godinama nije mijenjao diskove na privatnom automobilu, koji su, na kraju, zbog korozije popucali. Nakon što im je rečeno  da je u pitanju samo kvar na automobilu, suprug glavne tužiteljice odbio je otići u SIPA-u kako bi potpisao izvještaje o uviđaju.

Da je glavna državna tužiteljica sklona paranoji, dokazala je i nedavno kada je sazvala izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je ustvrdila da je praćena i prisluškivana. Međutim, nakon istrage je utvrđeno da su dokumenti o navodnom prisluškivanju glavne tužiteljice – falsificirani

Piše:A.Avdić l zurnal.info