ZBLIŽAVANJE SA SRBIMA Prijetio urednici BHT-a jer je ugostila Nikolu Karabatića

Urednica emisije “Intervju 20” na BHT1 Sanela Prašović-Gadžo dobila je 10. travnja putem Faceboka prijeteće poruke od izvjesnog Asima Tabakovića jer je u emisiji ugostila Nikolu Karabatića i što se, kako je navedeno, zbližava sa Srbima.

Između ostalog, u poruci se Sanela Prašović-Gadžo naziva pogrdnim imenima, piše Dnevni avaz.

“U poruci se navodi da pazim koga prozivam, jer bi me mogao metak spucati iz nekog auta”, rekla je i dodala da je bila šokirana, jer su “prije novinari imali prijetnje kada otkriju nešto kriminalno ili politički nepodobno, a ovo je bila prijetnja upućena zbog sportske emisije s najboljim rukometašem na svijetu”.

Prema njezinim riječima, prije tri dana saznala je da je Federalna uprava policije došla do podataka da se osoba koja joj je prijetila nalazi u Francuskoj, te da je slučaj proslijeđen Francuzima.

Nedavno je u BHRT stigla prijeteća poruka da će pripadnici Islamske države minirati zgradu ovog medija, koja je upućena sa Facebook profila Abu Suhajla Salahadina.

BHRT je i preksinoć primila ozbiljnu prijeteću poruku u kojoj je pisalo da će zgrada u kojoj je smještena Uprava biti minirana i dignuta u zrak.

more recommended stories