Published On: Mon, Mar 16th, 2020

Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti u Banjaluci

Svi ugostiteljski objekiti u Banjaluci zatvaraju se do 23. ožujka ove godine, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

On je to rekao, kako pišu Nezavisne novine, nakon sjednice Stožera za izvanredne situacije grada. Zamolio je susjedne općine da poduzme mjere koje je donio grad Banjaluka.

Trgovine, osim trgovina prehrambenim proizvodima, robama široke potrošnje zatvaraju se do 23. ožujka, rečeno je na press-konferenciji.

Kako je rekao, zanatstvo, osim taksi službe zatvaraju se takođe do 23. marta, dok javne kuhinje imaju dozvoljen rad, ali preko šaltera.

“Potrebno je označiti rastojanje između kupaca od jedan metar, za šta su odgovorne trgovine”, naveo je Radojičić i dodao da će ljekarne raditi bez promjene radnog vremena s osiguranim rastojanjem.

Naveo je da će Gradska uprava uputiti dio zaposlenih na rad od kuće, dok će u drugim gradskim ustanovama i poduzećima biti organiziran minimalan proces rada i da dom zdravlja ulazi u poseban režim rada zbog aktualne situacije.

“Gradski stožer je donio mjere koje stupaju na snagu odmah”, rekao je Radojičić naglašavajući da je takva odluka donesena zbog zaštite širenje zaraznih bolesti.

Rekao je da jedna od osoba za koju je danas utvrđeno da je zaražena virusom korona nije iz Banjaluke, ali se dovodi u vezu s jednom osobom iz ovog grada.

Dodao je da je broj oboljelih u Banjaluci porastaoza tri od posljednje sjednice Stožera održane u petak, uz napomenu da u ovom gradu postoje tri takozvana mikroklastera./HMS/