ZAŠTO JE N1 NA DODIKA PUSTIO KEČERICU? Predsjednik SNSD-a se odbio tući sa Emelom Burdžović Slipičević

Gostovanje Milorada Dodika u četvrtak navečer u programu   N1TV  (to je franšiza one TV kuće koja je javno slavila ubojstvo Gadafija. I ne samo Gadafija),  televizije za dresuru BH Indijanaca i njihovu eliminaciju, završeno je na ružan način jer je bilo očito kako ovoj kući cilj emisije nije bio načiniti TV dijalog, nego obrisati pod Dodikom.

Clintonizacijom BH medijskog prostora, informacija je pala u drugi plan, a show u informativnim emisijama došao je u prvi plan. Odazivanje na N1 , ako si ozbiljan političar nešto je poput samokastracije. Oni ti osmisle ulogu, imidž, izjave, politički rok trajanja. Tvoje je samo da ih potvdiš. Ako se uklopiš u njihovu viziju vlastite budućnosti možda te poštede. Ako ne, ćao ćao Gadafi.

TV novinarka je u jednom trenu nalikovala na kečericu u ringu. (Američki fake sport). Gledatelji su strepili hoće li ispod stola izvući pištolj, ili neko hladno oružje, jatagan, propucati Dodika i izjaviti “We came, We saw, He died” ili možda povikati nešto popularniji poklič na ovim prostorima , npr. pokoji tekbirčić, te namjestiti Jocker face.

No kako su  kečeri omiljen sport upravo Trumpu nije jasno što dotična sportska tehnika radi na Hillary TV?

Je li frustracija Trumpom toliko snažna da ju i mi u BIH moramo osjećati?

Za kečere se zna da su u osnovi fake i da su namijenjeni za zabavu te da je to jedini sport u kojem uspijeh pobjednika ne ovisi o trudu i zalaganju. To nitko ne krije.

Ali onda se kaže – Mi nismo ozbiljna TV, radimo neke kečer TV emisije, zajebajemo se s gostima, nije to ništa ozbiljno, mi to tako, i stavi se ograda prije same emisije ili u vrhu ekrana tipa “N1 TV je kečer TV, ne shvatajte naše emisije i naše voditelje ozbiljno”. To bi tada bilo OK i Dodik bi vjerojatno prihvatio i tu igru. No pozvati sedmerostrukog i najdugotrajnijeg pobjednika izbora u BIH u studio, i to onog kojeg je sama USA nekad podržavala pa nakon tog od njeg pokušati napraviti luzera, i s njim brisati pod, i to sve podvesti pod “ozbiljan informativni program” to naprosto ne ide.

Dodik je namjeru voditeljice  na vrijeme primjetio. Poradi vlastitog dostojanstva ali i dostojanstva svega onog što predstavlja morao je prekinuti emisiju.

Dok treneri ne izmasiraju voditeljicu i ne daju joj soli, sačekat ćemo neki drugi okršaj.

Do tada , nadamo se da će N1 TV naučiti nešto od europskog novinarstva. Te da će jedan dio tog iskustva vratiti nazad u Kečer State. Pošto ostatku svijeta to postaje teško za gledati.

 

Napomena: Ne bojte se da će se ovo dogoditi hrvatskim političarima. Oni ne idu na N1. Oni u biti ne idu niti na jednu TV. Oni su tu negdje među nama i postoje. Navodno. Kažu da dišu. Neki i dahću. I žele ostati anonimni. Navodno se crnogorske partije interesiraju za njih.
*I onda Dnevni list napravi analizu zašto je mali odziv hrvatskih birača na izbore