Srijeda, 17 srpnja, 2024

ZAŠTO JE MESIĆEV URED ZAPRAVO PROTUUSTAVAN: Josipović smatra da je poštenije ukinuti ured nego se šaliti s tim

Must Read

Bivši predsjednik Ivo Josipović smanjenje proračunskog novca za Ured bivšeg predsjednika Republike ocijenio je kao demagoški potez.

“Poštenije je onda reći i zakonom ukinuti Ured bivšeg predsjednika, nego se ovako, na neki način, i šaliti s tom institucijom”, kazao je.

Može se, dodaje razgovarati o tome je li taj Ured potreban, istaknuvši da bivši predsjednik Stjepan Mesić radi dobar i koristan posao za državu i gospodarstvenike.

No ako to misli Josipović misle li to svi građani RH i svi državljani RH?

Kada bi Mesićevo djelovanje bilo samo ekonomske i lobističke prirode teško da bi mu se moglo prigovoriti. No ono nije samo te prirode. Mesićev mandat je završio kad je završio.  A Mesić je koristeći novce poreznih obveznika nastavio djelovati politički što dakako on ima pravo no ima li pravo to činiti novcima građana? Što da je Mesić u srazu s nekom novom politikom voljom građana RH do nogu potučen. Iako nije, na žalost. Što ako je Mesić za svoju politiku primjerice kažnjen, i onda idućih 5 godina koristi novce građana da po svijetu propagira politiku s kojom je izgubio izbore?

Sjetimo se njegovih izjava za ere vladanja Ive Josipovića. Iako nije imao mandat korigirati tu politiku, boriti se protiv nje itd. Mesić je nekoliko puta, praktički u funkciji oporbene stranke, i sa novcima građana RH javno ustao protiv Josipovića.

Tko je ovlastio Mesića da daje izjave koje daje po Sarajevu primjerice? Ako RH država financira Mesića jesu li njegove izjave dio službene politike RH ili nisu? Ako nisu zašto ga RH financira? I zašto se uostalom ne financira Josipovića a financira se Mesićev ured?

Kao da je neka strašna ruka koja ga je i dovela Mesiću učinila čast doživotnog predsjednika u sjeni.

Mesić je previše koštao Hrvatsku. I financijski i hrvatski narod politički. Naročito Hrvate u BIH.

Odvratno je to što je Hrvatska učinila. Tolike godine uzimati novce iz džepova Hrvata iz BIH koji žive u Hrvatskoj i njima sufinancirati Mesića.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -