Published On: Sat, Jun 15th, 2013

Zašto bošnjački mediji daju toliku potporu Martinu Ragužu?

Sasvim je normalno da Hrvati u BIH imaju dvije jake hrvatske stranke. Bilo bi dobro da tako i ostane. Sasvim je normalno i da na čelu tih stranaka dolazi do promjene liderstva. No pomalo čudi kada bošnjački mediji krenu i prije same kampanje ulaziti u unutarhrvatski politički prostor i lobirati za određenog kandidata. U ovom slučaju Martina Raguža. Postoji li projekt Raguž? Šta planiraju s njim? Hoće li Martin pogaziti načela HNS-a i stvarati s nekim novim otpadnicima, Jurišićima i Budimirima neku novu Platformu? Zašto je šutio u vrijeme dok se njegovim imenom licitiralo kao novim premijerom BIH dok je Zlatko pokušavao i na razini BIH progurati projekt platforme? Šta znače njegove izjave da je vrijeme za jačanje BIH i FBIH kao odgovor na pitanje o tome što misli o trećem entitetu? I ukratko zašto ga pobogu toliko vole bošnjački mediji? Sve su to pitanja na koja bi on sam prije nego podaje intervjue bošnjačkim novinama i portalima trebao odgovoriti ovdje i nama, budući da će mu sutra politički legitimitet trebati od nekog drugog korpusa, ne onog koji guta bošnjačku propagandu.

Najljuće se u reklamiranju Raguža uključio znakovito Dnevni list, jedina i prva bošnjačka novina na hrvatskom jeziku čiji je formalni vlasnik stanoviti Rašić, lik kojem turski ambasadori obilaze privatni projekt etno sela Doli dok mu pola novinara nema plaću.
Potom se u svetkovanje sv. Martina uključuje i Klix, FTV, BHTV , te cijeli niz sarajevskih televizija i novina.

U čemu je kvaka Martine? Javi der nam se za interview da postavimo neka konkretna pitanja. Da ne bi posle bilo cile mile . Ko sa Živkom. Neću izdat pa grlom u jagode. Živio. I ugodan vikend na jahtici.

U to ime evo i jedna prigodna:

poskok.info