Published On: Sri, kol 25th, 2021

ZAR NISMO NAPREDOVALI ZAHVALJUJUĆI FRATRIZANIMA? Predstavljena knjiga “Popis župa i propadanje katoličkog elementa u Bosni i Hercegovini u XVII. stoljeću”

U Gradskoj kavani Doma kulture Žepče u utorak večer u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak Podružnica Žepče održana je promocija knjige “Popis župa i propadanje katoličkog elementa u Bosni i Hercegovini u XVII. stoljeću” autora dr. Krunoslava Draganovića.

Riječ je o do sada javnosti nepoznatoj studiji, svećenika i profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu između dva svjetska rata Krunoslava Draganovića, koja se bavi stanjem u katoličkim župama na području Bosne i Hercegovine u XVII. stoljeću, kada je broj katolika bio sveden na ostatke ostataka.

O knjizi su govorili vlč. Jozo Batinić, Dražen Janko te priređivač ovog izdanja vlč. Bojan Ivešić. U glazbenom program brojnoj publici predstavila se mlada./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
djuro
djuro
1 godina prije

“Fratrizani” su nositelji obrazovanja na ovim prostorima, ne znam postoji li kakva studija iz koje bi se moglo vidjeti dali je u udbi bilo više “fratrizani” ili Petrova, autor naslova bi morao znato