Published On: Sri, stu 19th, 2014

ZAPAMTITE VUKOVAR

svijece-vukovarska2Građani Mostara su zajedničkom molitvom, procesijom kroz grad i paljenjem svijeća obilježili 23. godine od stradanja Vukovara, grada heroja u Domovinskom ratu.

Svete mise su služene u Crkvi Sv. Petra i Pavla, Crkvi Sv. Mateja i Crkvi Sv. Ivana, te u mostarskoj Katedrali odakle su se vjernici nakon misa uputili prema križu u Vukovarskoj ulici gdje je održana zajednička molitva za sve žrtve poginule tijekom rata u Vukovaru.

Molitvom su se vjernici prisjetili i svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, te osoba koje su pogodile ratne strahote.

Povodom obilježavanja 23. godišnjice pada grada heroja studenti Sveučilišta u Mostaru u suradnji s braniteljskim udrugama grada Vukovara i HVIDR-om grada Mostara organizirali su dobrovoljno prikupljanje priloga za ugrožene obitelji grada Vukovara, te za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja pod sloganom “I u mom gradu Vukovar svijetli”.

Također, učenici osmih razreda Osnovne škole Marina Držića Buna, danas su predvođeni učiteljima razrednicima i ravnateljem škole, zapalili 23 svijeće u Vukovarskoj ulici, u spomen na 23. godišnjicu stradanja ovoga grada heroja.

(bljesak.info)

svijece-vukovarska3
svijece-vukovarska8
svijece_vukovarska