Published On: Uto, sij. 30th, 2018

Zaključak trilateralnog sastanka Erdogana, Bakira i Vučića: Kao da je bilo jučer, a ne prije 300 godina

Na jučerašnjem sastanku održanom u Turskoj, a na kojem su prisustvovali predsjednici Turske i Srbije, te član Predsjedništva BiH usuglašeno je kako je 300 godina prebrzo prošlo i da je neophodno baštiniti staru tradiciju i vrijednosti.

Tako je dogovoreno da obje zemlje daju po komad svoje teritorije i radnu snagu dobrom Sultanu, a zauzvrat će im ovaj sagraditi ceste, kao što se to onomad činilo. Valjda ceste izdrže dovoljno dugo da nam ne moraju Austrijanci ponovo dolaziti i popravljati ih. Priča da bi nakon nekog vremena iste te ceste mogle pripasti nama, a ni sami ne znamo šta ćemo s njima i kako toliko silnih cesta održavati.

Prvi u Srba je rekao da BiH više nikad neće imati problema zbog Srbije, a pri tome je napravio “ključ” iza leđa. Bakir svakako nije ništa ni govorio, jer bilo šta da je i rekao Sultan je to već otprije znao.

Za 90 minuta su postigli dogovor za više cesta nego bh. političari za 20 godina. Tako nam ga dođe da ovi što ne odu u druge države, daju komad po komad zemlje i uvode druge države u BiH.

karakter.ba

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer