Published On: Sub, velj 4th, 2023

ZA SVAKO NOVO SLANJE ORUŽJA RUSI SPREMAJU ŽEŠĆE NAPADE NA UKRAJINU: Postoji li medij u Europi koji je spreman optužiti NATO za izdaju Ukrajine? Ne. Ne postoji. Ovaj proxy rat postao je nova religija

BIVŠI ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je da će isporuka naprednijeg američkog oružja Ukrajini samo izazvati dodatne udare Rusije, a mogla bi i aktivirati rusku nuklearnu doktrinu.

“Gorjet će cijela Ukrajina koja ostaje pod vlašću Kijeva”, kazao je Medvedev u pisanom intervjuu s novinarkom Nadanom Fridrikhson.

Fridrikhson je upitala Medvedeva, koji je kao zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti postao jedan od najistaknutijih “jastrebova” nakon ruske invazije na Ukrajinu, bi li uporaba oružja većeg dometa mogla natjerati Rusiju na pregovore s Kijevom.

“Rezultat će biti upravo suprotan. Samo moralne nakaze, kojih ima dovoljno i u Bijeloj kući i na Kapitolu, mogu to tvrditi”, odgovorio je Medvedev u intervjuu koji je Fridrikhson objavila na svom Telegram kanalu.

“Uvjeravam vas da će odgovor biti brz, čvrst i uvjerljiv.”

Pentagon je jučer priopćio da je nova raketa dvostruko većeg dometa od dosadašnjih u paketu američke vojne pomoći Ukrajini vrijednom 2.175 milijardi dolara.

Upitan što bi se moglo dogoditi ako Ukrajina iskoristi oružje koje je obećao Washington za napad na Krim, koji je Rusija zauzela 2014., ili za udare duboko u Rusiji, Medvedev je kazao da je Putin jasno adresirao to pitanje.

“Ne postavljamo si nikakva ograničenja i, ovisno o prirodi prijetnji, spremni smo koristiti sve vrste oružja. U skladu s našim doktrinarnim dokumentima, uključujući Osnove nuklearnog odvraćanja”, rekao je.

“Uvjeravam vas da će odgovor biti brz, čvrst i uvjerljiv”, dodao je. Ruska nuklearna doktrina dopušta nuklearni udar nakon “agresije na Rusku Federaciju konvencionalnim oružjem kada je ugroženo samo postojanje države”.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimus
Anonimus
1 mjesec prije

BOSNA JE MRTVA.

SLAVA JOJ.

AbnorMal
AbnorMal
1 mjesec prije

Kada bi se ninberški zakoni primjenili, tada bi svaki američki predsjednik nakon 2.svjetskog rata bio obješen.
Noam Čomski

Soko zove Orla
Soko zove Orla
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
1 mjesec prije

Ali kako ih Kina udbaši sa onom balunčinom haha danima im visi iznad Amerike i to sve iznad vojnih baza

vitina
vitina
1 mjesec prije

Puno puno gore od izdaje je Biden napravio Ukraincima.