Za šefa MVP-a u Mostaru nema srpske kulture?

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak tvrdi da je šokantna vijest da je SNSD podržao kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024., dok je istovremeno i Banja Luka, u kojoj SNSD godinama ima vlast, također podnijela istu kandidaturu.

”Ova vijest je šamar, poniženje Banjoj Luci i Banjalučanima. Gradonačelnik Banje Luke je iz SNSD-a i najviše odbornika u gradskom parlamentu je iz SNSD-a. Ipak je ta stranka odlučila da radi za interese nekog drugog grada”, dodao je Crnadak na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Zaključio je da je ovo potvrda da ”SNSD snažno radi za hrvatske interese, nažalost, ovaj put direktno protiv svog naroda, Banje Luke i RS-a”.

”Sada se vidi da je stranka odlučila da radi za interese neke drugog grada”, rekao je.

U PDP-u Banja Luka podržavaju kandidaturu tog grada za Europsku prijestolnicu kulture 2024. te su pozvali Grad da svi zajedno rade na tom pitanju.

Crnadak je pozvao gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića i SNSD da povuku podršku koju su dali Mostaru i da se zajednički radi na tome da Banja Luka postane Europska prijestolnica kulture 2014.