Published On: Sri, ruj 27th, 2017

SBB: Izetbegović treba napustiti organizaciju “Muslimansko bratstvo”

Novim priopćenjem SDA i neistinom da SBB blokira rad Federalnog parlamenta jer traži da se uspostave Upravni odbor Federalne televizije, Nezavisni odbor policijskih struktura i Nadzorni odbor Razvojne banke, Izetbegovićeva stranka želi skrenuti pažnju sa još jedne obiteljske afere i njegovih zetova zbog kojih Sarajevo mjesecima nema vode. .

Također, SDA dokazuje da u pomenutim institucijama ne želi uspostavitu zakonom predviđeni nadzori, što je uostalom dogovoreno i na Kolegiju Parlamenta FBiH.

Što se tiče OSA-e, SBB opet ponavlja da je ta strateški važna obavještajna služba potpuno stavljena u privatnu funkciju i zloupotrebe Bakira i Sebije Izetbegović, te da se na taj način žele disciplinirati njihovi unutarstranački i drugi politički neistomišljenici.

SBB poziva SDA da prestane sa privatiziranjem Federalne televizije i policijsko-finansijskog sektora, a obitelj Izetbegović da vrati više milijardi vrijedno zlato, srebro i novac koji su oteli od građana. I, na kraju, da Bakir Izetbegović javno istupi iz retrogene međunarodne organizacije Muslimansko bratstvo i domaćoj javnosti priloži račun o poslovima  Al-Shiddija, navodi se u priopćenju SBB-a, piše Avaz.