ZA KAMENOVANJE SPREMNA: Priopćenje Borjane Krišto…

Kad je svojedobno u Mostaru fizički napadnut jedan  oportuni podržavatelj većinskog nacionalizma u BIH, taj fizički napad osudila je cijela medijska i akademska Hercegovina, a potom i mediji u Sarajevu. Proglasili su ga režimskim napadom. No u slučaju napada na Borjanu Krišto nema takvih reakcija. Nije to napad koji je režimski kreiran. Vijest koja je objavljena kao laž, na portalu stanovitog Pepija iz Čitluka, poslužila je kao okidač za fizičko nasilje. Kasnije se pokazalo da je vijest lažna.

Da novac nije otišao u ruke nikakvoj rodici, da dotična nije nikome rodica, nego da je livanjska udruga aplicirala za projekt obnove Crkve. Premda nekima to zvuči nenormalno, u BIH je normalno, i ne samo u BIH, nego u većini europskih država,  da se dio novca iz državnog proračuna šalje religijskim organizacijama.

Godinama tako s federalnog proračuna , a i državnog, novci odlaze na razne bogomolje, na muzej Alije Izetbegovića, obnovu šehidskih spomenika, pitajte Max Čambera ako nama ne vjerujete, i nikad nitko nije postavljao pitanje preko kojih kanala i linija se dodjeljuju ti novci.

Godinama se s državnog proračuna financiraju najradikalniji i najnacionalističkiji mediji u BIH. Naravno ne hrvatski mediji. To bi bio čisti SF. No tada Pepi ne huška, mladići iz Livna ne uzimaju kamenice niti gađaju. Niti bi to bilo ok. Samo u Hrvata, najmanjeg naroda u BIH instalirani su mediji većeg nacionalizma u većinske hrvatske sredine, samo u Hrvata postoji Pepi koji tvrdi  da je režim u Mostaru a ne u Sarajevu i samo Hrvate je moguće natjerati da kamenom udaraju jedni na druge, da bi se onda mediji većinskog nacionalizma, tome naslađivali, a “nezavisni” telektualci i popovi pisali balističke analize gdje je kamen zapravo trebao pasti.

Jebo ti nas. (Ivo Andrić)

Priopćenje Borjane Krišto:

S obzirom na veliki broj poziva da komentiram medijski i fizički napad na mene, odlučila sam se obratiti na ovaj način svima.

Fizički napad na mene izvršila je osoba očito potaknuta lažnim optužbama objavljenim u tiskovinama i na internet portalima. Svoju frustraciju, nezadovoljstvo pa čak i mržnju kanalizirao je na ovaj način jer je i sam ranije sudjelovao u negativističkim natpisima po raznim portalima.

Vjerovatno je uvidio da pisanja, optužbe, laži i uvrede javnih osoba donose popularnost bez odgovornosti za izgovorenu riječ pa je odlučio da može dijeliti pravdu po svom nahođenju i prema svojoj istini.

Iako sam i ja kao i mnogi drugi ljudi u ovoj i ovakvoj BiH frustrirani i nezadovoljni mnogim stvarima i pojavama u društvu, ipak činimo sve da na pozitivan i konstruktivan način djelujemo u pravcu rješavanja svih problema.

Neslaganje, različiti pogledi i mišljenja na daju nikome za pravo ugrožavanje bilo čije sigurnosti fizičkim obračunom.

U cijeloj ovoj priči jedina je istina da na poziciji koju trenutno obnašam nemam nikakva sredstva koja bi mogla bilo kome dodijeliti pa tako i navedenoj udruzi.

Tijekom obavljanja javnih funkcija i dosada sam bila izložena napadima i obmanama pojedinih medija koji imaju slobodu da kleveću i podmeću kome žele a rijetko odgovaraju za izgovorenu i napisanu neistinu.

Uvjerena sam da ovaj put neće biti tako te da će sudski epilog cijele ove priče pokazati pokvarenost nalogodavca i izvršitelja ove medijske hajke.

Na kraju svima onima koji smatraju da na ovakav surov, nasilnički i neljudski način planiraju zastrašiti me i spriječiti u političkom djelovanju ovim putem poručujem da se to neće dogoditi sve dok imam podršku svog naroda.

                                                                                           Zamjenica predsjedatelja

                                                                                         Zastupničkog doma PSBiH i

                                                                                    zamjenica predsjednika HDZ BiH

                                                                                                     Borjana Krišto