Published On: Fri, Nov 15th, 2019

Za danas najavljeni kiša i olujni udari juga, a evo što nam donosi vikend

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 1; Bugojno 2; Jajce i Zenica 4; Srebrenica 5; Doboj, Drvar, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 6; Bihać, Ivan Sedlo, Prijedor i Zvornik 7; Banja Luka 8; Mostar i Stolac 9; Bijeljina, Livno i Trebinje 10; Grude 12; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938hPa, za 6hPa je ispod normale i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća na području Hercegovine. Vjetar prije podne slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jačanje juga u drugoj polovini dana. Od večernjih sati i tijekom noći na subotu izgledni su i olujni udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

U subotu također pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. Jutarnja temperatura od osam do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku BiH do 21 stupnjeva.

U nedjelju prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne oblačno vrijeme. Poslije podne i večernjim satima sa kišom u većini područja. Na zapadu i jugozapadu Bosne padavine mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 20 stepeni.

U ponedjeljak ponovo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 stupnjeva.