Published On: Uto, pro 25th, 2018

WIGEMARK: Zabrinuti smo događajima u Banja Luci, neka se svi suzdrže od nasilja

Na današanja zbivanja u Banjaluci je reagirala je i Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini. Izrazili su zabrinutost za ono što događa od jutarnjih sati u ovom gradu.

“Delegacija Europske unije i Ured specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini su duboko zabrinuti povodom situacije u Banjaluci od jutros. Zatražili smo od Ministarstva za unutarnje poslove hitno objašnjenje trenutnih uhićenja različitih osoba povezanih s pokretom ‘Pravda za Davida’, uključujući i Davora Dragičevića kao i oporbene političare. Budno pratimo razvoj situacije u Banjaluci i apeliramo na sve da ostanu mirni i suzdrže se od nasilja”, priopćeno je iz Delegacije Europske unije.

Napominju da današnji razvoj događaja u Banjaluci šalje negativnu i alarmirajuću poruku o stanju vladavine prava u BiH.

“I dalje ćemo budno nastaviti pratiti razvoj događaja i pozivamo sve na smirenost i suzdržavanje od nasilja”, poručili su iz Delegacije Europske unije.

Lars-Gunar Wigemark, šef Delegacije Europske unije u BiH, oglasio se na svom Twitter nalogu.

“Duboko zabrinut razvojem događaja u Banja Luci od jutros, uključujući i uhićenje Davora Dragičevića i nekoliko pripadnika pokreta #PravdaZaDavida kao i političkih lidera. Europska unija je službeno reagirala. Molimo sve da se suzdrže od nasilja”, napisao je Wigemar.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare