Subota, 25 svibnja, 2024

WHF No10: Urban, Hladno pivo i TBF na jubilarnom West Herzegowina Festu

Must Read

Jubilarni deseti po redu West Herzegowina Fest održat će se od 2. do 4. 8. u Širokom Brijegu. U svojih devet godina postojanja ovaj festival postao je najznačajnija kulturna manifestacija za mlade u Trećem entitetu, a prerastao je i u međunarodni festival tako da je sve više gostiju iz Drugog i Prvog entiteta kao i iz susjednih zemalja.

Festival_Široki BrijegTijekom tri 3 dana trajanja West Herzegowina Fest okupi preko 10.000 posjetitelja, među kojima i na stotine kampera koji kampiraju u sklopu festivala.

Program festival čine prijavljeni radovi iz tri kategorije – amaterski filmovi, kratke priče i demo bendovi. Ove godine na festival su se prijavila 53 amaterska filma, 112 kratkih priča i 60 demo bendova.

Pored prijavljenih radova festival će imati i revijalni karakter, biti će prikazani svi dosadašnji pobjednički amaterski filmovi, pobjedničke kratke priče će se tiskati u posebnom izdanju Fanzina, te će nastupiti svi dosadašnji pobjednički demo bendovi među kojima su Zoster, Andrija, Berette, Siledžije, Gorana Nikolić, te Quartet Moderato Cantabile. Za kraj svake festivalske večeri kao specijalni glazbeni gosti nastupiti će Damir Urban & 4, TBF i Hladno Pivo.
Festival_Široki Brijeg
U organizaciji ”TOČKE”, udruge za promicanje vizualne kulture, u sklopu i pod pokroviteljstvom WHF održat će se multimedijalni performans. Naoružana svim potrebnim sredstvima ekipa od šest mladih umjetnika, koje uz ostalo veže i školovanje na Akademiji likovnih umjetosti u Široki Brijeg, pokušat će svojim kreativnim djelovanjem dodati još poneku boju u bogatom festivalskom spektru tako da on dodatno dobije na težini i postane još jedinstveniji.

Svi oni koji vole i cijene umjetnost u bilo kojem njenom pojavnom obliku, bit će u prilici da se na licu mjesta osvjedoče koliko je zahtjevan stvaralački proces, a pogotovu kad je spontan i izložen pogledima kritike od začetka do kraja.

DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN  / POSKOK

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -