Srijeda, 17 srpnja, 2024

“Washington Post” o priči Clinton o snajperskoj vatri u Tuzli

Must Read

Izjava Hillary Clinton da je u BiH sletjela pod snajperskom vatrom je jedna od najvećih netočnih tvrdnji svih vremena u američkoj politici koja je provjerena od strane popularnog američkog sajta FacktCheck.org, napisao je jučerašnji “Washington Post”, povodom objavljivanja reklame Republikanske stranke protiv Clintonove, gdje je spomenuta i ta epizoda iz BiH.

Naime, Clinton je tijekom izborne kampanje 2008. godine tvrdila da je u ožujku 2006. godine sletjela na aerodrom u Tuzli pod snajperskom vatrom.

Američki sajt FacktCheck je provjerio tu tvrdnju i objavio videosnimku u kojem je vidljivo da nikakve snajperske vatre nije bilo i da je Clinton cijelu priču izmislila.

“U prvoj verziji njezine priče, poslali su je tamo jer njezin suprug predsjednik Bill Clinton nije mogao ići zato što je preopasno. Kada su njezinu priču demantirali ljudi koji su s njom putovali, ona je događaje dodatno dramatizirala i čak počela pričati da su pucali na njih snajperima.

Postoje brojni problemi s pričama Clintonove “, piše” Post “. Inače, Republikanska stranka, oponent Clintonove na predstojećim predsjedničkim izborima, objavila je reklamu u kojoj je pitala demokrate da li žele podržati nekoga tko je poznat po izmišljenim pričama i skandalima.

Previous article
Next article
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -