Published On: Ned, stu 20th, 2016

Washington osuđuje 'grozna' nasilja u Alepu, UN 'užasnut'

U jakim napadima sirijskog režima u subotu na pobunjeničke četvrti Alepa, ubijen je najmanje 31 civil, a Sjedinjene Države su upozorile Damask i njegovog ruskog saveznika na te ‘grozne napade’.
Peti dan zaredom su rakete, granate i bačve eksploziva gromoglasno padale na grad, prenosi agencija France presse. Od utorka oko stotinu civila je stradalo u bombardiranjima režima Damaska, navodi Sirijski ospervatorij za ljudska prava (SOHR) koji je u subotu izvijestio od 31 poginulom civilu, među kojima je petero djece i još 17 osoba koje nisu mogle biti identificirane.
‘To je katastrofalan dan za opkoljeni Alep, s dosada neviđenim bombardiranjima’, rekao je jedan pripadnik Plavih kaciga u video snimci objavljenoj na društvenoj mreži Facebook spasioca u pobunjeničkim područjima. Direktor SOHR-a Rami Abdel Rahmane je rekao da gotovo niti jedna četvrt istočnog Alepa nije bila pošteđena u bombardiranjima režima’.
Američka savjetnica za nacionalnu sigurnost Susan Rice je rekla da Sjedinjene Države najoštrije osuđuju strašne napade na medicinske ustanove i humaniterne radnike.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>