Published On: Čet, srp 14th, 2016

Vulin: Zašto Izetbegović nije bio u Bratuncu da vidi to strašno stratište? Neće nijedan kamen poletjeti!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulinrekao je da je srpski premijer Aleksandar Vučić bio u Srebrenici, ali da Srbija neće priznati genocid, jer ga nije ni bilo.

 

Vulin je rekao da zločini u Bratuncu nisu bili manji od onih u Srebrenici i pozvao lidera SDA Bakira Izetbegovića da dođe u Bratunac i vidi žrtveNasera Orića, ratnog komandanta Armije RBiH u Srebrenici.

 

“Zašto Bakir Izetbegović nije bio u Bratuncu sa mnom i predsednikom RSMiloradom Dodikom? Zovem ga opet, hiljaditi put, da dođe u Bratunac, da dođe na to strašno stratište, da vidi žrtve Nasera Orića, koga je dočekivao iz Haga i koga smatra velikim herojem. Evo, neka dođe sa mnom u Bratunac. Neće nijedan kamen poleteti”, rekao je Vulin.

 

Vulin je rekao da na obilježavanje stradanja Srba u Bratuncu nije došao niko iz međunarodne zajednice, te podsjetio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić bio u Srebrenici i da se poklonio pred žrtvama. “Mi smo svoj deo uradili, drugi nisu, zato i imamo problem. Rekli smo da razumemo svačiju muku. Bili smo u Srebrenici”, rekao je Vulin.