Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Vukovarka svjedoči – Ćirić je bio glavni

Must Read

Sredinom sljedećega mjeseca u Beogradu će početi sudski postupak protiv Petra Ćirića. Srbijansko tužiteljstvo tereti ga za ratni zločin protiv najmanje 193 hrvatska ratna zarobljenika na Ovčari u studenome 1991.

Tog pripadnika srpske Teritorijalne obrane u Vukovaru sjeća se jedna od silovanih zatočenica u Veleprometu koja ni nakon svih godina ne može zaboraviti sve strahote i poniženja. Uz želju da ostane anonimna, razgovarala je s Mirom Aščićem.

Petra Ćirića tereti se za zločine na Ovčari, gdje je bio u streljačkom vodu i pucao na zarobljenike. No ne tereti ga se za zločine u hangarima Veleprometa, gdje se, smatra naša sugovornica, dogodio još veći zločin, ali o njemu se manje zna. Postojala je zloglasna “soba smrti”. Iz nje su dopirali samo krici, a tko je u nju ušao, nije se vratio.

Vidjela je Peru Cigana kako pljačka i brutalno premlaćuje zarobljenike. Tražio je da ga se oslovljava samo s “Cigane”.

Mnoge su Vukovarke u Veleprometu silovane. Među njima i ona. Od tada je prošlo mnogo vremena, ali traume još nisu nestale. Suđenje ubojici za nju je ipak neka zadovoljština.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -