Published On: Pon, srp 19th, 2021

Vukanović objavio nove detalje o navodnoj tučnjavi između Dodika i Lukača

Šutnja Milorada Dodika i Dragana Lukača govori više od tisuću riječi, a potvrda snimanja od Gorice Dodik i nemušto pravdanje sve govore, smatra Nebojša Vukanović te poručuje da će vrijeme pokazati da li je povod za snimanje infekcija, karijes ili desnica Dragana Lukača.

Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović jučer je objavio da je uhićenju policijskog inspektora MUP-a RS navodno prethodio prvo verbalni, a potom i fizički obračun između predsjednika SNSD Milorada Dodika i nekada njegovog bliskog suradnika Dragana Lukača. Dodik je, prema Vukanovićevim tvrdnjama, u ovom navodnom sukobu izvukao deblji kraj.

Vukanović je potom objavio novi članak prema čijim navodima su ‘mnogi su u čudu i ne mogu da vjeruju da je nedavno u zgradi SNSD na Rosuljama došlo do fizičkog sukoba između ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, i da je tinjajući sukob i netrpeljivost eskalirao do vrhunca’.

“Vijest sam primio s dozom rezerve i opreza prije nekoliko dana, ali nakon što sam dobio potvrde i slične informacije iz više različitih i nepovezanih izvora, odlučio sam objaviti vijest o incidentu u sjedištu SNSD-a na Rosuljama.

Iz Banja Luke mi stižu nove informacije, od pouzdanih i ozbiljnih ljudi, da je prije nekoliko dana Dodik snimao vilicu u jednoj zdravstvenoj ustanovi koja se nalazi u blizini Investiciono-razvojne banke RS. Da li je u pitanju karijes ili šaka ministra Lukača vjerojatno će se saznati nakon pada režima i otvaranja Pandorinih kutija”, naveo je Vukanović na svom blogu.

“Mala bara puno krokodila! Sukobi unutar režima eskaliraju, a ostaje da se vidi hoće li Lukač ići do kraja, smijeniti svog najvećeg protivnika u policijskim strukturama, direktora Policije RS Sinišu Kostreševića, koji je pijun u rukama Milorada i Igora Dodika, i kako će na sve da odgovori Veliki Baja, ima li snage da počisti Lukača kroz najavljenu rekonstrukciju Vlade Radovana Nejakog.

Odgovor bismo mogli saznati vrlo brzo, jer je Lukač najavio nove akcije a vjerujem da Dodik neće čekati dugo da uzvrati udarac i neće sjediti skrštenih ruku, jer je poznato da nema puno strpljenja i često reagira impulzivno”, zaključio je Vukanović.

Ali, potom se na Twitteru oglasila Dodikova kćerka Gorica, koja je napisala.

“Da se ovo laprdalo ne bi više brinuo, evo mu informacija iz prve ruke. Milorad Dodik je snimao vilicu jer ima intervenciju na desnima i morao je prije operacije imati snimku. Tebi toplo preporučujem da uradiš snimku glave!”

Potom je dodala: “Kada se dogodi povreda vilice, to se snima CT – om ili magnetnom rezonancom u Kliničkom centru, ne ide se tamo gdje se snimaju zubi. Ubuduće prije puštanja laži u promet, mali gospodin treba da se raspita, da ne ispada veća budala nego što je inače”.

Malo potom uslijedio je Vukanovićev odgovor:

“Da uvijek imam pouzdane izvore i točne informacije danas je potvrdila i Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika. Ona je na Twitteru potvrdila da je Dodik snimao zube i vilicu, kako sam to i objavio danas popodne.

Gorica tvrdi da je Dodik snimao vilicu zbog intervencije na desnima, i da je prije zahvata morao imati snimku vilice. Nisam stomatolog i ljekar, pa ne mogu da imam mišljenje, ali koliko znam vilica, u ovom slučaju gornja vilica Milorada Dodika, ne može da napukne od ugriza jabuke.

Što se dogodilo pokazat će vrijeme, da li je povod za snimanje infekcija, karijes ili desnica Dragana Lukača. Vrlo je važno da je Gorica potvrdila točnost informacije o snimanju zuba i vilice, a po mojim saznanjima Dodik je snimanje izvršio u ordinaciji PRO MAKS 3 DENT iz Banja Luke. Snimka je pokazala da je njegova gornja vilica napukla.

Događanja u Banjoj Luci i sjedištu SNSD-a predstavljaju jednu vrstu entitetskog udara na državu, jer je Dragan Lukač entitetski ministar policije, a Dodik predsjedavajući Predsjedništva BiH, a ostaje da se vidi hoće li Tužiteljstvo BiH, ili neko drugo nadležno Tužiteljstvo ispitati slučaj i utvrditi što se događalo u sjedištu SNSD-a na Rosuljama u Banja Luci, da li je i zašto Lukač udario Milorada Dodika i nanio mu lakše ili teže tjelesne povrede, zavisno kako će se kvalifikovati slučaj.

Mala bara, puno krokodila. Šutnja Dodika i Lukača govori više od tisuću riječi, a potvrda snimanja od Gorice Dodik i nemušto pravdanje sve govore!

Čekamo rasplet situacije narednih dana, a uskoro objavljujem nove ekskluzivne informacije”, naveo je Vukanović, prenosi Radio Sarajevo.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x