Published On: Uto, ožu 2nd, 2021

VUČIĆ: Sretan sam ako će cjepivo spasiti živote, ali sam došao zbog nečeg drugog

Mi u Srbiji ne možemo biti sretni ako nisu sretni ljudi u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli i drugim gradovima, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon donacije cjepiva Federaciji BiH.

“Sretan sam ako ćemo cjepivima spasiti pet, deset ili 20 života, ali sam došao govoriti o nečemu drugom”, rekao je Vučić.

“Na sastanku sam zamolio da napravimo veliki summit BiH i Srbije na svim razinama vlasti i da to bude najveći summit koji smo ikad napravili. Da šire otvorimo granice jedni prema drugima, da fitosanitarne inspekcije rade 24 sata da kamioni ne čekaju na granicama”, rekao je Aleksandar Vučić, prenose “Nezavisne novine”.

On je rekao da nije samo pitanje cjepiva, već povjerenja i da “ne živimo za to da opanjkavamo jedni druge kod svjetskih i europskih dužnosnika”.

“Živimo jedni pored drugih i nemamo nikog važnijeg. Da probamo govoriti što više jednim glasom, jer smo mnogo jači kada govorimo jednim glasom prema Bruxellesu i svijetu”, poručio je Vučić.

“Mi balkanski narodi možemo si sami pomoći. Zajednički možemo ići mnogo brže od naprednijih od nas, ako budemo vjerovali stvarali poverenje jedni prema drugima”, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je u vezi s cjepivom naveo da su osigurali 10.000 AstraZeneka cjepiva za FBiH i da će iz europskih programa dobivati to cjepivo najčešće.

Rekao je da mogu zatražiti koje god cjepivo žele i da će je oni dostaviti./HMS/