Published On: Pon, sij 30th, 2023

Vučić: “Pažljivo ću pogledati izjavu predsjednika Hrvatske o Kosovu”

Pažljivo ću pogledati izjavu predsjednika Republike Hrvatske, izjavio je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon ocjene Zorana Milanovića da je Kosovo “oteto od Srbije”.

“Vidio sam u jednoj rečenici šta su mediji prenijeli, volio bih u cijelosti vidjeti tu izjavu hrvatskog predsjednika”, rekao je Vučić na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu.

On je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s češkim predsjednikom Milošem Zemanom u Beogradu istaknuo da će “s pažnjom pogledati” izjavu hrvatskog predsjednika o Kosovu.

Milanović je ranije danas ocijenio da će se Rusija pozvati na aneksiju Kosova i da “Krim više nikada neće biti Ukrajina”.

“Ja stojim iza Kosova i podržavam ga.. Ali tko je anektirao Kosovo? Međunarodna zajednica i mi. Oteto je od Srbije. (…) Nije aneksija, nego otimanje, dio teritorija koji je izvučen iz Srbije. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego cijelog koncepta u kojem netko misli da ima pravo na sve kad mu to odgovara, a kad to onaj drugi radi – onda je to kriminal”, rekao je Milanović novinarima nakon ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u Litvu.

Milanovićeva izjava o Kosovu izazvala je i veliku pažnju i odobravanje u srpskim medijima.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Lav iz Pionirske
Lav iz Pionirske
1 mjesec prije

Nemože da vjeruje da ima neko luđi od njega

Ante Janković GUDIN
Ante Janković GUDIN
1 mjesec prije

Vučko napuši se goooovneeeeetaaaaa… 🖕🖕🖕

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
1 mjesec prije

a nešto je promrsio kroz muda