Published On: Uto, sij. 16th, 2018

VUČIĆ: Ubojstvo Olivera Ivanovića je čin terorističkog akta

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak se povodom ubojstva čelnika kosovskih Srba Olivera Ivanovića obratio javnosti kazavši kako se radi o terorističkom činu

‘Za državu Srbiju je ovaj akt teroristički akt i u skladu s time ćemo se prema tome aktu i odnositi. Prema onome što smo na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost utvrdili – upućeno je pismo organima EULEX-a s našim zahtjevom da državni organi Republike Srbije sudjeluju u istrazi o ubojstvu, jer smo uvjereni da bi to utvrdilo istinu o ubojstvu Olivera Ivanovića‘, izjavio je Vučić na početku obraćanja, dodajući kako će Srbija poduzeti sve mjere i pronaći ubojicu ili ubojice, što je obećao i supruzi ubijenog Ivanovića.

‘Ubojstvo se nije dogodilo na teritoriju koji efektivno kontroliramo, pa moramo čekati na reakciju drugih tijela. Očekujemo da oni taj posao učine profesionalno i to sam zahtijevao od Federice Mogherini; to sam zahtijevao od svih predstavnika međunarodne zajednice’, naglasio je srbijanski predsjednik.

‘Nažalost, ubojstvo se dogodilo i ubijen je čovjek koji je roditelj, suprug i koji sasvim sigurno nije bio netko tko je pozivao na sukobe između Srba i Albanaca, bez obzira na sve političke razlike, i osobno upućujem sućut ne samo obitelji, nego svim Srbima na Kosovu i Metohiji. Tko god da je izveo ovo ubojstvo, napao je prije svega obitelj Ivanović, pa srpski narod na Kosovu i Metohiji i Srbiju u cjelini’, kazao je Vučić.

Ubojice su ostavile određene tragove i jasno je zašto Republika Srbija traži aktivno sudjelovanje i pronalaženje počinitelja’, nadodao je Vučić.

Srbijanski predsjednik se tijekom izvanrednog obraćanja osvrnuo i na albanske medije na Kosovu.

‘Zanimljiva su pitanja albanskih medija na Kosovu. Govore da su to sasvim sigurno počinile srpske službe kako bi Srbija sasvim sigurno zauzela sjever Kosova. Kako to znaju? Neka nam kažu, neka nam daju te podatke. To rade zato što žele da albanska čizma dođe na sjever’, izjavio je Vučić.

‘Onima koji sve u Srbiji znaju i koji bi da vrše političke optužbe i koji bi da kažu da vlast ubija političke protivnike, mogu samo da kažem; Bijednici jedni! Jadnici jedni! Koji radite protiv vlastite zemlje i države. Stranci i Albanci vode politiku na Kosovu. Pokažite nam tko je ubojica, mi bismo rado htjeli zanti tko je on’ , poručio je Vučić.

Podsjetimo, Oliver Ivanović, čelnik Građanske inicijative Sloboda, demokracija, pravda, ubijen je u utorak ujutro iz zasjede, a za napadačem se još uvijek traga.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer