Published On: Ned, ožu 14th, 2021

Vučić: ‘Negativne poruke iz Hrvatske učestale su nakon Dare iz Jasenovca’

Prema njegovim riječima, negativne poruke iz Hrvatske su učestale nakon emitiranja filma „Dara iz Jasenovca“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je vidio prijetnje upućene predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu na društvenim mrežama, ali da ne razumije službenu prosvjednu notu tim povodom.

„Razumijem različita viđenja i da treba razgovarati oko bunjevačkog jezika, ali ne razumijem prosvjednu notu zbog prijetnji na društvenim mrežama“, rekao je Vučić u intervjuu za televiziju Pink. Dodao je da „nekima odgovara podizanje tenzija, da Hrvatska nije ni pitala je li pokrenuta istraga, a tvrdi i da prijetnje nije uputio Srbin.

“Naše je da učinimo sve da se Hrvati u Srbiji osjećaju dobro, da pomognemo kako možemo i osudimo svaku prijetnju“, izjavio je predsjednik Srbije. Prema njegovim riječima, negativne poruke iz Hrvatske su učestale nakon emitiranja filma „Dara iz Jasenovca“.

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izjavio je u petak da se u hrvatsku zajednicu zbog prijetnji njihovom vodstvu uvukao strah te da ohrabruje uhićenje jedne od osoba koje stoje iza takvih poruka, upućenih putem elektroničke pošte i društvenih mreža.

Po njegovim riječima, uvrede i otvorene prijetnje „ubijanjem automatom“, upućene vodstvu hrvatske manjine, izazvale su uznemirenost i strah među pripadnicima te zajednice, što uvijek za posljedicu ima njihovo odbijanje da sudjeluju u javnom životu.