Published On: Čet, ožu. 23rd, 2017

VSTV imenovao suce u Čitluku, naknadno obavijest o stupanju na dužnost

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je, tijekom drugog dana sjednice koja se održava 22. i 23. ožujka u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su – Mehmedalija Huseinović na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, Rusmir Hadžić na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije, Gorjana Šajin na poziciju sutkinje Općinskog suda u Čitluku, Anđela Ljubić Čović na poziciju sutkinje Općinskog suda u Čitluku, Boris Herceg na poziciju suca Općinskog suda u Čitluku, Aida Hidović na poziciju suca Općinskog suda u Čitluku, te Gordana Puljarević na poziciju sutkinjenOpćinskog suda u Mostaru.

Na nivou Republike Srpske imenovani su – Sonja Avlijaš na poziciju sudije Osnovnog suda u Sokocu te Zorica Stolić na poziciju dodatne sutkinje Osnovnog suda u Modriči.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Izuzev sudaca imenovanih u Općinski sud u Čitluku za koje će naknadno biti određen datum stupanja na dužnost, novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 17. travnja 2017. godine, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer