Published On: Pet, ruj 17th, 2021

VRIJEME JE DA IDE PRED SUD: Opet je huškao na Hrvate. I to na dan kad su mu privođeni članovi stranke. Hoće li odgovarati ako dođe do nasilja?

Cilj ponavljanja laži kako “Hrvati imaju previše prava” sigurno nije vraćanje otetih prava Hrvatima nego dodatno smanjenjene postojećih.

Prema kaznenom zakonu BIH, ako službena osoba širi netrpeljivost prema nekom od konstitutivnih naroda kazne zatvora su dodatno pojačane.

Izetbegović, opetovanim ponavljanjem teze kako Hrvati imaju više nego što im pripada širi anatemu prema hrvatskom narodu i potiče neku vrstu nasilja.

Hrvatima otežava svakodnevnu borbu i život,  budući da se na dnevnoj , uličnoj, poslovnoj,  razini, rasprava na ovu temu počesto završava grubim riječima.

Svakodnevno širom BIH, nakon ovakvih Izetbegovićevih istupa Hrvati doživljavaju šikaniranja, uvrede i prijetnje. “Što želite vi, imate 100% više od nas uposlenih, UZP-ovci, želite sami sebi birati? – to je fašizam”.

Pitanje je kada će  kultura uvreda i linča koju je Izetbegović uveo završiti nečim težim. I kada ćemo svi na cesti postati mete kao što je  meta postala obitelj Memić.

I pitanje je hoće li on biti taj koji će, u namjeri da zaštiti istrage koje su upravo krenule,  pozvati da se njegov verbalni linč pretoči  u kolektivnu uličnu silu.

Iako Kazneni zakon BIH strogo kažnjava ovakve oblike političke retorike, Izetbegović ju već mjesecima nekažnjeno koristi.

Sinoć je u N1 emisiji ponovio iste teze:

“Nije ustavotvorac htio da to bude hrvatski član Predsjedništva BiH nego da svaki od trojice članova zastupaju i Hrvate i Bošnjake i Srbe sa teritorija cijele BiH.”

Radi se o laži koju Izetbegović namjerno ponavlja i zbog koje ne bi smio biti više kandidiran jer očito ne poznaje Ustav.

Ustav naime neumitno i nepoderivo povezuje najvažniju ovlast hrvatskog/bošnjačkog člana predsjedništva s hrvatskim/bošnjačkim klubom Doma naroda a ne s građanskim zastupničim domom.

Laž o broju zaposlenih:

Hrvati, naveo je Izetbegović, imaju 100 posto više nego što im pripada i po Ustavu i prema popisu stanovištva na razini BiH, a u Federaciji, po oba ta kriterija, čak 50 posto više.“Bojim se da Hrvati vjeruju da nisu dovoljno predstavljeni, njima je to tako prezentirano“, rekao je Izetbegović.

Umjesto da nabroji imena svih predstavnika u klubu manjina koje je SDA otela čak i manjinama, ne samo Hrvatima, svih zastupnika u klubu Srba u Domu naroda FBIH koje je SDA otela i Srbima u FBIH, dakle ne samo Hrvatima, umjesto da navede imena svih Nebošnjaka širom Federacije koji su dio SDA mašinerije i dio pripadničke majorizacije on se razmahao lažnim brojevima.

Ovakvi istupi puni su manipulacije i laži, no podtekst ovakvih istupa jeste kazneno djelo poticanja mržnje i netrpeljivosti prema najmalobrojnijem narodu u BIH.

Osmislio ih je dvojac Suljagić Bajrović, u Građanskom savezu, tvornici javnog linča i govora mržnje. Potom je tu istu retoriku prihvatilo islamističko krilo bošnjačke politike: DF i SDA.

Sjetimo se da je  DF jedina partija u Euoropi na čijim se skupovima prijetilo , silovanjima, ubojstvina i nabijanjem na kolac. Inzko nije zabranio tu partiju nakon što je ta informacija dospjela u javnost. Štoviše snimljen je na privatnim sastancima s njima a posjećivao je i korumpiranog Osmanagića doma kao i korumpirne novinare pod Osmanagićevom kontrolom.

Koliko skupina nedozrelih i radikaliziranih adolescenata  zapravo utječe na islamističkio krilo bošnjačkog političkog vrh (SDA/DF) najbolje govori podatak da je “Komšićeva” mudrost o konstitutivnosti kao zastarjelom sovjetskom konceptu zapravo prastara propaganda Nihada Habibija, uredskog mu savjetnika na hrvatskoj otetoj plaći i s novim hrvatskim porculanom u ustima a  koji je također proizišao iz radikalizirane iranske ćelije Gradžanskog saveza. I koji je svojedobno prijetio europskoj turističkoj sezoni slanjem vehabija na Jadran.
Eto to su valjda te proeuropske vrijednosti o kojima se razmahaoKomšića. Željko od Pelješca.

0 0 glasovi
Article Rating
71 Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
71
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x