Published On: Uto, pro 17th, 2019

Vrhovni sud RH ukinuo oslobađajuću presudu Fikretu Abdiću

Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i ukinuo presudu Županijskog suda u Rijeci prema kojoj je načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić bio oslobođen optužbi za počinjenje kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti, prenosi je HRT.

“Vrhovni je sud prihvatio žalbu državnog odvjetnika i ukinuo oslobađajuću presudu Županijskog suda u Rijeci. Prvostupanjskom presudom oslobođeni su optužbe optuženi F. A. da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i optuženi E.A. da je počinio kazneno djelo pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Optužnicom se tereti optuženi F. A. da je iskoristio svoj položaj vlasnika i direktora trgovačkog društva F. d.o.o. i predsjednika uprave i direktora A. d.o.o. da bi za sebe pribavio u vlasništvo nekretninu znatne vrijednosti (obiteljsku kuću), a optuženi E.A, njegov sin, da mu je u tome pomogao. Radnje su prema optužnici počinjene zaključenjem fiktivnog ugovora o zajmu i sporazuma o prijenosu prava vlasništva. Optuženici se terete za nanošenje štete 1,98 milijuna kuna.

Vrhovni sud i na temelju iskaza optuženika ocjenjuje da su za sada izvedeni pogrešni zaključci da Ugovor o zajmu i sporazum o prijenosu prava vlasništva nisu fiktivni.

Zato je za sada činjenično stanje ostalo pogrešno utvrđeno. U ponovljenom postupku prvostupanjski sud će razjasniti sve sporne okolnosti, pažljivo raščlaniti obranu optuženika i donijeti novu presudu”, stoji na stranici Vrhovnog suda.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare