VRATILA SE JUGA U HRVATSKU? Milicija te privodi zbog krive pjesme

Muškarac je međutim hrvatski državljanin a Ustav RH jamči pravo svakom RH građaninu na slobodu riječi. Postavlja se stoga pitanje zašto bi bilo koja pjesma bila kažnjiva i jesu li počinitelju pogažena ljudska i ustavna prava?

Evo i odgovora:​

Glasnogovornik ​PU Šime Pavić rekao je Hini ​da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvr​dili da je 63-godišnjak, ​inače pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme nastale tijekom 1995., čiji tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgavaju ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.

​”Prilikom nastupanja i izvođenja pjesama nosio je određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini​. Sve je u kontinuitetu javno objavljeno na društvenim mrežama​, te je time počinjen prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira​”, kaže Pavić.

​Osumnjičeni, koji ima hrvatsko državljanstvo, uhićen je na graničnom prijelazu te predan pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava ​je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku​, a uz nju će biti podnesen i optužni prijedlog.

Pritvoreni je dakle veličao nepostojeću tvorevinu Srpsku Krajinu, bio je obučen u vojno odijelo koje negira Hrvatsku i veličao je tvorevinu koja negira volju Hrvatskog naroda. I koja je u ratu pobijeđena pod vodstvom dr. Franje Tuđmana.

E sada imamo pitanje za Hrvatsku policiju: Privodite li građane RH kada veličaju talijansku i njemačku okupaciju Hrvatske, dok pjevaju ustaške pjesme na socijalnim mrežama, pri tome nose odijela vojske, koja nije bila hrvatska vojska i pri tome veličaju tvorevinu koja je poklonila Italiji Dalmaciju a krunu Hrvatske dala u ruke nepoznatom građaninu Italije i koja je u ratu pobijeđena, odnosno pobjegla ispred jedinice pod vodstvom dr. Franje Tuđmana?

I ako ne zašto ne? Niste vi valjda ustaška policija?