VON DER LEYEN: Šokirana sam i užasnuta okrutnim napadom na Kijev

Premijerka Estonije Kaja Kallas i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavile su zajednički video snimljen na graničnom prijelazu između Estonije i Rusije.

“Šokirana sam i užasnuta okrutnim napadom na Kijev i ostale ukrajinske gradove. Rusija je još jednom cijelom svijetu pokazala za što se zalaže – za teror i brutalnost. Odgovorni moraju biti kažnjeni. Tugujemo za žrtvama, izrazila sam iskrenu sućut našim ukrajinskim prijateljima. Znam da Ukrajince ovo neće zastrašiti, a Ukrajinci znaju da ćemo biti uz njih koliko god bude potrebno”, rekla je von der Leyen, a na njezine riječi se potom nadovezala Kallas.

“Stojimo ovdje na istočnoj granici Europske unije. U pozadini je Rusija. Šaljemo jasnu poruku svim Ukrajincima – podržavamo vas na sve moguće načine. Ono što moramo napraviti je poslati sustave protuzračne obrane Ukrajini tako da Ukrajinci mogu zaštititi svoje gradove, svoje civile. Rusija, naime, eskalira štetu koju nanosu civilima. Mi stojimo uz žrtve. Stojimo uz Ukrajinu”, rekla je Kallas, prenosi Index.hr./HMS/

more recommended stories