Published On: Pon, kol 1st, 2022

Von der Leyen o plinu: Moramo se pripremiti za najgore

PREDSJEDNICA Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je u intervjuu za španjolski list El Mundo kako bi se EU trebala pripremiti za najgoru moguću situaciju kad je riječ o opskrbi plinom. 

“Moramo ostati ujedinjeni jer su jedini odgovorni za ovu energetsku krizu u Moskvi i nigdje drugdje. S obzirom na to da je Rusija već djelomično ili potpuno prekinula opskrbu plinom za 12 država članica, svi moramo biti spremni na najgore”, ustvrdila je Von der Leyen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Von der Leyen je napomenula da su neke zemlje EU više ovisne o ruskom plinu “bilo zbog svog geografskog položaja ili zbog svojih suverenih energetskih odluka” te dodala da su te zemlje sada u ranjivijem položaju, no da su gospodarstva zemalja članica povezana kroz jedinstveno tržište.

“Sada se EU okreće pouzdanijim energetskim partnerima”, rekla je. “Već smo dosegli rekordne količine isporuka ukapljenog prirodnog plina iz Sjedinjenih Država, sve veće količine plina iz Norveške, zemalja Zaljeva, Alžira ili regije Kaspijskog mora te sve većeg broja zemalja diljem svijeta”, dodala je.

“U prvoj polovici 2022. uvezli smo dodatnih 38 milijardi kubičnih metara LNG-a i plina kroz plinovode koji nisu iz Ruske Federacije. To više nego kompenzira smanjenje od 28 milijardi kubičnih metara opskrbe plinom kroz Ruski plinovod”, kazala je.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
odron
odron
16 dana prije

Pripremi se za najgore k.učk.o…. zabranjuju proizvodnju hrane i onda nam govore nestašica hrane…nisu baš svi teletabisi… nizozemci se ne daju… bandere… van der K

Danilo V
Danilo V
16 dana prije

U Vlasotincu (gradic na jugu Srbije..) imaju lokalni izraz za ovu ku ra velu…rostiljamo a ona se vrti na N1 Tv..
“Osusila se ko kucka od suv bes”
Pitam da malo objasne..
Kazu..to je ..”Kucka koja hoce da se goni..a vrzana na kratak lanac”…

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
16 dana prije

E da..pitaju ovi iz Vlasotinca..” Jel zavrsila TABUTIJADA”..Posto im kablovska SBB na 44 kanala vrti program N1Tv..i to ovaj balji nski.kme ..pa jos po 204 x reprize TABUTIJADE..
A oni su poznati tesari..
Kazu daj pitaj Suljagu ima li posla..?!!

Izmetbegović
Izmetbegović
16 dana prije

Biće smrznuti po,tur,ica u sarajlabadu kolko hoćeš😂😂SMRZNUTO JE ZDRAVO, LEDO!!!