Published On: Čet, lis 3rd, 2019

VLASNIK “VIOLETE” PETAR ĆORLUKA: Ako političari ispune obećanje uslijedit će rast plaća i standarda

Danas je u prostorijama firme „Feal“ iz Širokog Brijega održan sastanak predstavnika Udruge poslodavaca Federacije BiH s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. Vlasnik grudske „Violete“ Petar Ćorluka novinarima je nakon sastanka rekao da je dobro što su se intenzivirali sastanci gospodarstvenika s predstavnicima vlasti kako bi se rasteretilo gospodarstvo, povećao standard i privukle nove investicije. Kaže d će, ukoliko političari održe obećanje i implementiraju mjere za rasterećenje gospodarstva, plaće u realnom sektoru porasti, javlja reporter Hrvatskog Medisjkog Servisa.

„Udruga poslodavaca FBiH u zadnje vrijeme bila je aktivna. Održali smo više sastanaka s predstavnicima vlasti. Mislim da se uspio pronaći neki zajednički interes kako bi se poboljšao ambijent za nove investitore i zapošljavanja te za povećanje plaća u realnom sektoru. Na politici je da to implementira kako bi zaživjelo u praksi. Mislim da će svima biti bolje te da će uslijediti povećanje plaća i životnog standarda i investicija“, rekao je Ćorluka.

Upitan koji su najveći problemi gospodarstvenika Ćorluka je istaknuo da su, uspoređujući se sa susjednim državama, u BiH puno veći nameti na gospodarstvo.

„Uvijek se volimo uspoređivati s drugima, a Violeta puno izvozi u susjedne zemlje. Sada su nam nova tržišta Poljska, Češka i Slovačka, a vidimo da su u tim zemljama nameti puno manji te da je standard viši nego u BiH“, istaknuo je Ćorluka.

Vlasnik grudske kompanije „Violeta“ dodao je se gospodarstvenici trude predstavnicima vlasti objasniti kako će, ako se poveća plaće i standard te rastereti gospodarstvo i država ubirati više doprinosa.

On je dodao kako država treba smanjiti postotak odnosno udio svih oblika davanja, kako bi u apsolutnom smislu imala povećane prihode. To se, kako kaže, može ostvariti smanjenjem nameta na gospodarstvo što bi povećalo osobnu potrošnju i životni standard građana.

„Kada mi napravimo akciju na nekom proizvodu onda više prodamo i zaradimo u apsolutnom iznosu, a u postotnom manje. Tako i država, ako u postotnom ubire manje, apsolutno će zaraditi više“, rekao je Ćorluka./B. G./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare