Published On: Ned, sij 7th, 2018

VLADIKA GRIGORIJE: Pazite na riječi – mogu nas podići, ali i ubiti

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije služio je ponoćnu božićnu liturgiju u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, uz sasluženje svećenstva eparhije. Vjernici su u velikom broju došli da uz molitvu dočekaju najradosniji kršćanski praznik Božić.

Vladika Grigorije je vjerujućem narodu Trebinja, među kojima je bio veliki broj djece, poželio da im na radost dođe ovaj čudesan dan, poručujući da je vrlo bitno da paze jedan na drugoga i da paze na riječi, jer jedna riječ može nas podiči, a isto tako može nas ubiti.

“Svaka lijepa, dobra i blaga riječ nas izgrađuje, oživljuje i nadahnjuje, a isto tako nas svaka ružna riječ ranjava, razgrađuje, obara, razbolijeva i čini tužnim. Bog je poslao sina svoga, svoju riječ da bude u nama i s nama da nam bude na spasenje, na isceljenje, na život i na radost”, rekao je vladika Grigorije.

On je naglasio “da ćemo se jedino ako budemo pazili na riječi, moći izgraditi i mi kao ličnosti, kao narod i kao zajednica”.

Vladika Grigorije je kazao da je takva komunikacija važno i zato što Trebinje postaje važan grad u ovom kraju, zemlji, među raznim narodima i različitim kulturama.

“Današnja riječ koju izgovaramo Mir Božiji, Hristos se rodi, je riječ koja nas izgrađuje, oslobađa, koja okreće naša lica prema onima koje volimo i govoreći takve riječi isceljujemo se i oživljavamo ponovo”, rekao je vladika Grigorije.

Na liturgiji je pročitana božićna poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji nazočio je i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, te predstavnici gospodarskog, političkog i kulturnog života grada.

Nakon što su pristupili svetoj tajni pričešća vjernici su otišli svojim kućama da, po običaju, u krugu obitelji dočekaju polaznika.

U svim hramovima Eparhije zahumsko hercegovačke i primorske jutros su, na najradosniji kršćanski praznik Rođenja Gospoda Isusa Krista– Božić, služene božićne liturgije./Srna/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare