Published On: Pet, pro 14th, 2018

VLADA RH PRIHVATILA AMANDMANE Osiguran konsenzus za Deklaraciju o BH Hrvatima?

Vlada RH je na telefonskoj sjednici dala suglasnost za prihvaćanje amandmana na Prijedlog deklaracije Hrvatskoga sabora o položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini te amandmana na Konačni prijedlog zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu.

Zaključkom koji se odnosi na amandmane na Prijedlog deklaracije Hrvatskoga sabora o položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini , Vlada je dala suglasnost za prihvaćanje dva amandmana Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskome saboru, od 12. prosinca 2018. godine, i to prvog amandmana djelomično tako da tekst glasi: Uvažavajući ulogu i značaj Hrvatskog vijeća obrane u obrani Bosne i Hercegovine pozdravljamo rješavanje statusnih i egzistencijalnih pitanja braniteljske populacije, invalida i stradalnika Domovinskog rata te drugog amandmana u cijelosti.

Tim se amandmanom, kako je rečeno danas u Saboru, od MVEP-a traži da jednom godišnje Saboru podnese izvješće o provedbi Deklaracije.

Vlada je također dala suglasnost svojem predstavniku za prihvaćanje osam amandmana Kluba zastupnika SDP-a od 12. prosinca 2018. godine i to dva u cijelosti i šest djelomično. Među ostalim, amandmanom X, koji je prihvaćen djelomično, u stavku 20. preambule tekst se mijenja i glasi: “Naglašavajući važnost bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Hrvatski sabor pozdravlja posvećenost svih vlada Republike Hrvatske jačanju odnosa s Bosnom i Hercegovinom”./Hina/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare