Utorak, 21 svibnja, 2024

Vjernici će se moliti za spas bludnice Madonne

Must Read

Vjernici „najkatoličkije zemlje na svijetu“ će se u Varšavi 1. kolovoza, u vrijeme održavanja Madonninog koncerta, moliti bogu da američkoj pjevačici oprosti što je bludnica.

Nadbiskup katoličke crkve u Poljskoj pozvao je vjernike da 1. kolovoza dođu u crkvu koja se nalazi u blizini Narodnog stadiona u Varšavi, gdje će se održati Madonnin koncert, kako bi se pomolili za duše poginulih u Varšavskom ustanku, koji je izbio na taj dan prije 68. godina, ali i za spas duša bludnika.

“Taj koncert je antiliturgija. Svjedoci smo skrnavljenja križa”, izjavio je svećenik Andrzej Grefkowicz, inače  službeni varšavski egzorcist, istjerivač vraga.

Snimke koncerata Madonnine ovogodišnje turneje u okviru koje će 1. kolovoza održati i koncert u Varšavi pregledala je posebna komisija Poljske katoličke crkve u kojoj su bili i egzorcisti i konstatirala da u nastupu pjevačice ima i elemenata sotonizma.

Datum Madonninog koncerta u Varšavi izazvao je proteste konzervativnih katoličkih krugova, jer se na taj dan obilježava godišnjica Varšavskog ustanka protiv nacističkih okupatora u poljskoj prijestonici. Za svoj prethodni koncert u Varšavi, 2009. godine, Madonna je također izabrala ‘sporan’ datum, 15. srpnja, crkveni praznik Uznešešnja Blažene Djevice Marije, te je i tada bila optužena za „ruganje Poljacima i njihovoj vjeri“.

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -