Subota, 13 travnja, 2024

VJEČNA KRESO: Na natječaj za poziciju predsjednika Suda BiH prijavilo se sedam kandidata

Must Read

Na natječaj za poziciju predsjednika Suda Bosne i Hercegovine, koji je bio otvoren od 5. do 20. rujna, prijavilo se ukupno sedam kandidata, od kojih dva nisu suci Suda BiH, rečeno je Feni u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH (VSTVBiH).
Istovremeno, istaknuto je da u skladu s Rješenjem Agencije za zaštitu osobnih podataka, VSTVBiH u ovoj fazi nije u mogućnosti govoriti o imenima kandidata.
Inače, procedura izbora i imenovanja nositelja pravosudnih funkcija odvija se u nekoliko faza, što podrazumjeva – pregled prispjelih prijava od Odjela za imenovanja VSTV-a BiH, potom provjeru da li neko od kandidata treba polagati kvalifikacijski, odnosno pismeni test, te intervju s onima koji zadovolje utvrđene kriterije.
U sljedećoj fazi, Podvijeće VSTV-a BiH na razini BiH utvrđuje prijedlog liste kandidata koju dostavlja VSTV-u BiH radi donošenja konačne odluke o imenovanju na spomenutu pravosudnu poziciju.
S obzirom na to da aktualnoj predsjednici Suda BiH Meddžidi Kreso mandat ističe krajem siječnja sljedeće godine, u VSTV-u očekuju da će sve spomenute faze izbora biti blagovremeno okončane i da će novi predsjednik Suda BiH biti izabran do isteka mandata predsjednice Kreso.
Predsjednica Kreso je na tu poziciju prvi put imenovana 10. listopada 2004., te ponovno u siječnju 2011. godine, otkada joj teče drugi šestogodišnji mandat.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -