Published On: Pon, kol 14th, 2017

Više od 600.000 raseljenih Sirijaca vratilo se domovima

Više od 600.000 raseljenih Sirijaca vratilo se domovima od početka ove godine, od kojih je većina krenula u Aleppo, sudeći po brojkama Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Od siječnja do kraja srpnja, u zemlju se vratilo 602.759 raseljenih Sirijaca, od kojih većina navodi poboljšanu ekonomsku i sigurnosnu situaciju u regijama iz kojih su pobjegli, navodi u priopćenju IOM, koje prenosi Fena.

Ukupno 84 posto onih koji su se vratili potražili su utočište u drugim djelovima ratom zahvaćene zemlje, dok se preostalih 16 posto vratilo iz susjednih zemalja, Turske, Libana, Jordana i Iraka.

Više od četvrtine povratnika izjavilo je da su to učinili kako bi zaštitili svoju imovinu, dok je skoro isti broj njih naveo poboljšanu ekonomsku situaciju u rodnim mjestima, a 11 posto navelo je poboljšanu sigurnosnu situaciju.

Četrnaest posto njih, u međuvremenu, ukazalo je na pogoršanu ekonomsku situaciju u mjestima u kojima su pronašli utočište, priopćeno je iz IOM-a.

Guvernat Aleppo, poprište nekih od najtežih bitaka sirijskog krvavog šestogodišnjeg rata, primio je 67 posto svih povratnika u ovoj godini, navodi IOM, prenosi agencija AFP.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare