Subota, 25 svibnja, 2024

VIKTOR PROMIJENIO ORIJENTACIJU? Usred Širokog dirao članove Mesne industrije Boljitak

Must Read

Danas (ponedjeljak) su u prostorijama Mesne industrije Boljitak, dva Lijanova roba i  članovi HSP-a BiH potpisali koalicijski sporazum kojim se obvezuju na prijeizbornu i poslijeizbornu suradnju ove dvije stranke. Sporazum su potpisali općinski povjerenik NSRZB Mario Alpeza iz veselih školskih dana znan i kao Mutavi, inače direktor Lijanovićeve podtvrtke Laktat i općinski povjerenik HSP-a BiH Viktor Kvesić. Samom potpisivanju sporazuma prisutan je bio i osumničeni ministar nekadašnje Jurišićeve vlade koja je Lijanu osigurala 7 milijuna maraka zapadnohercegovačkih para, te kandidat za načelnika općine Široki Brijeg ispred Mesare,  Žarko Karačić . Na pitanje novinara Viktoru Kvesiću kakav je osjećaj dirati muške, nakon toliko godina hetero iskustva, Kvesić je odgovorio da je svako novo iskustvo zanimljivo…

Žarko Karačić je u svojem kratkom obraćanju napomenuo da NSRZB jeste multinacionalna stranka ali da više nikad neće izdati temeljne interese hrvatskog naroda kao što je to do sada radila. Izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazumom te vjeruje da će potpora članstva i simpatizera HSP-a njemu kao kandidatu za načelnika općine Široki Brijeg sigurno dobro doći.


Viktor Kvesić se obratio sa par riječi u ime HSP-a BiH (Š.B.) te također rekao da je zadovoljan postignutim sporazumom, napomenuvši da u Širokom Brijegu nema podjela na lijeve i desne jer tu ionako žive samo pripadnici hrvatskog naroda, već da je interes za dobrobit Širokog Brijega jedini pravi i ispravni put za ovu koaliciju.

Naša stranka i NSRZB imali su tek nekoliko sitnih trzavica u programskom preklapanju. Naime u Mesnoj industriji smatrali su da crkve treba prenamjeniti na način da ih koriste i muslimani i katolici i pravoslavci dok je pravaški stav da ih trebaju koristiti samo Muslimani i Hrvati.

– Na čelo Širokog Brijega mora doći čovjek koji ima kvalifikacije uspješnog igrača oko poticaja, čovjek koji je  poslušan u ostvarivanju dobrih ideja, a ne netko ko će obilaziti turnire i derneke.

Kvesić naime nema dobrih iskustava sa derneka na kojima se ne smije pojavljivati zbog određenih grijeha prošlosti dok je na turnirima doživo prijetnje.

U gospodinu Žarku Karačića vidimo upravo čovjeka koji će svojim radom i idejama pokrenuti ovo teško gospodarsko stanje u Širokom Brijegu i zato ćemo podržati njegovu kandidaturu za načelnika općine Široki Brijeg- rekao je općinski povjerenik HSP-a BiH Viktor Kvesić, te izrazio uvjerenje da će ova koalicija imati odličan rezultat na izborima.

 

Inače , šalu na stranu, al Širokom Brijegu, doista prijeti sramota da mu nakon ovih izbora načelnik bude Platformaš. Lijan u tom gradu uopće ne provodi kampanju nego potiho kupuje glasove, dok se hrvatski glasovi Širokog mogu podijeliti između tri hrvatska bloka, HDZBIH, HDZ1990 i nezavisne liste mladih Širokobriježana koja također ima svog kandidata.

poskok.info

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -