Published On: Uto, svi 18th, 2021

VIDEO Tomašević: Pozivam sve sposobne građane da se jave na natječaje za pročelnike

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ prvi put se obratio građanima nakon pobjede u nedjelju. S njim su bili i njegovi kandidati za zamjenicu i zamjenika gradonačelnika, Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Rekao je da će pročelnike i direktore u Holdingu tražiti putem javnog natječaja.

“Očekujem dogovor sa SDP-om u Skupštini”

“Hvala što ste došli. Htjeli smo biti otvoreni za vaša pitanja, najaviti kako ćemo ići u 2. krug. Hvala svima koji su nam dali glas u prvom krugu. Mi ćemo ići dalje. Bez obzira na to što ova prednost izgleda golema u odnosu na protukandidata, mi ćemo u drugom krugu dati sve od sebe u kampanji. Ići ćemo po kvartovima, i u jutarnjim i u popodnevnim terminima će izabrani vijećnici hodati po terenu.”

“U Skupštini smo dobili 23 zastupnika od 47, za većinu će biti potrebno 25. Dugoročno, mi očekujemo da ćemo je imati. Jasno smo govorili s kim ćemo slagati većinu, sa strankama od centra na lijevo, to je zapravo jedino SDP. Očekujemo da ćemo se s njima dogovoriti jer imamo kompatibilne programe.”

“Hvala svim volonterima i volonterkama, stotinama njih, skupili smo više od 20 tisuća potpisa, ti volonteri su izlizali cipele i tenisice i gume… Ja sam po cijelom gradu napravio više od 2 milijuna koraka. Napravili smo to kako bismo došli do svakog birača u gradu.”

“Hvala svima koji su mi dali podršku. Klisović je pozvao SDP-ove birače da mi daju glas. Nama je svaki glas ključan jer nam je potreban velik legitimitet za promjene. Doslovce svaki glas nam je bitan. Pozivam i one kojima nismo bili prva opcija da nam daju glas.”

Dolenec: Podržite nas u 2. krugu

“Hvala svim građanima koji su nam dali glas. Naš kandidat ima premoćno vodstvo, u skupštini imamo 23 mandata. U 16 od 17 gradskih općina smo pobijedili, u 12 od 17 možemo samostalno tvoriti većinu. U 101 mjesnom odboru možemo tvoriti većinu.”

“Rezultati su za nas obvezujući. Pozivam vas sve da nam date podršku u 2. krugu kako bismo imali podršku i proveli ono što smo najavili.”

Korlaet: Poznajemo svaku poru ovoga grada

“Platforma je napravila 2 programa. Jedan je napravila naša grupa stručnjaka, a drugi su sastavile kvartovske grupe. Kroz veliku anketu, na uzorku od 10 tisuća građana, pobrojani su svi problemi. Ukrižavanjem tih dvaju programa dobiva se sinergijski učinak kojim ovaj grad može ići korak dalje. Mi mislimo da najbolje poznajemo ovaj grad, da poznajemo svaku njegovu poru i da imamo rješenja za njegove boljke.”

Slijede pitanja

“Nije bilo u zadnjem mandatu zastupnika srpske manjine. Ne znam hoćemo li imati tog zastupnika, čak i kad bi to bio naš zastupnik, i dalje nam je potrebna većina, jer bismo imali 24 mandata onda od 48.

Bit će sigurno dosta podmetanja. Čuo sam se s Klisovićem, razgovore o konkretnoj suradnji ćemo početi tek nakon 2 kruga.”

O pročelnicima

“Demokratska praksa je takva. Premijer je isto zatražio od direktora poduzeća da daju mandate na raspolaganje. Mi tražimo isto takvu demokratsku praksu. To je 27 gradskih ministara, naše je pravo da zatražimo izvješća o njihovom radu. Naše je pravo da imenujemo nove pročelnike temeljem javnog natječaja i nove direktore u Holdingu, koje ne moramo birati na natječaju, ali mi to želimo.

Idemo u preustroj gradske uprave. 27 pročelnika ne može ostati, jer nećemo ni imati toliko ureda. Kako mi možemo voditi vladu s 27 ministara,a da da to bude brzo, efikasno i učinkovito?”

“Bit će reda i rada u gradskoj upravi.”

Koje urede ćete imati?

“Ne bih sad o tome. Čini mi se da su 4 nova ureda u novom mandatu, bit će kompatibilni i sadržajni uredi. Ljude ćemo prebaciti.”

Tko će biti predsjednik Skupštine, netko iz SDP-a ili Možemo!?

“O tome nismo razgovarali, ali vjerujem da će skupština funkcionirati. Mi trebamo stabilnu većinu u Skupštini. Potrebna nam je stabilnost kako bismo proveli sve što želimo.

“Javni natječaji su za pročelnike nužni. Mi ne želimo fejkati natječaje. Ja pozivam sve koji misle da imaju sposobnosti za određena gradska poduzeća da se jave. To mogu biti i ljudi iz gradske uprave, zašto ne?! Naš program ćemo pretvoriti u gradske strategije za svaki resor.”

“Sa svakim od bivših pročelnika ćemo imati sastanak, tražiti izvješće i vidjeti što dalje. ”

O protukandidatima

“Mi ćemo kampanju temeljiti na nadi, a naš protukandidat očito na strahu!” komentirao je.

“Jedan od prvih koraka će biti i stvarno stanje duga. Jednostavno s ovakvim legitimitetom građana očekujemo promjene.”

O Plenkovićevoj izjavi

“To je njegovo pravo. Od HDZ-a ne očekujem ništa, mi smo dosta žestoka oporba. Od vlade očekujem jedan konstruktivan dijalog, jer je nužno da surađujemo.”

O prljavoj kampanji

“Mislim da je to taktika koja u Zagrebu ne prolazi, što se vidi iz rezultata izbora. Demoniziranje političkih suparnika mi ne mislimo raditi. Što očekivati od Škore?! Podsjećam na to da je HAKOM utvrdio da je Domovinski pokret unajmio agenciju koja je pljuvala po kandidatima. Podsjetit ću vas i na druga podmetanja. Na sam dan izbora su krenuli SMS-ovi koji su poslani od nas, mi smo sve prijavili. HAKOM je blokirao brojeve, a nismo mogli o tome govoriti. Poslali smo priopćenje, koje mediji nisu smjeli objaviti. Prljavi trik je i podnošenje prekršajne prijave. Mi ćemo pobijediti za 2 tjedna, i to uzdignute glave i svakome ćemo moći pogledati u oči.”

O promjenama

“Ja ne vjerujem u nepromjenjiv mentalitet. Ja mogu obećati da ćemo mi voditi ovaj grad pokazujući primjerom kako se svi trebaju voditi u gradskim poduzećima. Očekujemo da komunalni redari kažnjavaju sve, bez obzira na to o kome se radi. Mene isto, moju obitelji, ako se mi tako ponašamo, onda tako očekujem da funkcioniraju svi zaposlenici u gradu.”

O službenim autima i osiguranju

“Maksimalno ćemo skresati službene automobile. Ja ću, što je više moguće, na posao dolaziti pješice, javnim prijevozom ili biciklom. A auto ću koristiti kad bude zgusnuti raspored.”

“Što će meni tjelohranitelji?”

“Očekujem da Zagreb ostane i dalje siguran grad. I da se istraži sve što treba.”

O bolnici Blato

“Stručnjaci su jako podijeljeni oko toga. Prvo ćemo vidjeti što je isplativije, za to nam je potrebno partnerstvo s vlasti.”

O drugom krugu

“Uvijek sam govorio da nam je apsolutno svejedno tko će s nama u drugi krug.”

O obnovi

Angažirali smo se i gledamo već projekte koji su krenuli kako bismo vidjeli što možemo još bolje.

O Peternelu

“Morate njega pitati je li nam davao podršku 2010. To su sve fejk vijesti, udarci ispod pojasa. On je radio u civilnim udrugama, dosta toga što dolazi s druge strane je projiciranje na nas. Ja ne vidim da se Škoro bavio gradskim temama. Ušao je među zadnjima. Mi ćemo se baviti problemima, ljudima je dosta prepucavanja.”

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x