Published On: Tue, Aug 1st, 2017

SVIJET NAM SE SMIJE: U BiH se krevelje oko ubijenog medvjeda

I dok se oni pravi heroji u čitavoj regiji ovih tjedana bore s vatrom, nekolicina do zuba naoružanih muškaraca, u susjednoj BiH, krenula je u rat protiv mladog i vidno mršavog medvjeda. Epilog svog krvavog pira ponosno su podijelili na Facebooku, a uznemirujuće fotografije i video divljačkog poziranja s ubijenom životinjom, pokrenuli su pravu lavinu reakcija ljutitih i ogorčenih ljudi, piše 100posto.hr.

‘Noć bez straha u Rekavicama’, sudeći po toj rečenici, koju je iznad galerije potresnih fotografija, na Facebooku napisao Dragiša Tovilović, medvjed je ubijen prije nekoliko dana, u izletištu pored Banja Luke.
Nakon krvavog pira dvadesetak je ‘heroja’, s bocama u rukama, poziralo pored mrtve životinje koja je ležala u krvi. Da stvar bude još degutantnija, na snimci se vidi da se čitav divljački obred odigrao pred očima dvoje malodobne djece, u jednom trenutku, dječačić je čak prišao i rukom podragao ubijenog medu.

Nakon što su se uznemirujuće fotografije divljačkog ubojstva mlade životinje brzinom munje počele širiti društvenim mrežama, svi koji su ih vidjeli su komentarima počeli ‘rešetati’ ekipu koja je slavila, pila, pravila selfije i navlačila mrtvog medvjeda za uši. Nedugo nakon toga, ‘hrabri’ je Dragiša uklonio degutantni video, a nekoliko sati kasnije i sve fotografije neslavne ‘pobjede’ naoružane gomile nad nedužnim medvjedom.

No, krv sa svog Facebook profila ipak time nije oprao jer deseci preostalih, starijih fotografija, svjedoče da raskalašena ekipa već godinama, krajnje barbarski, pozira pored ubijenih divljih svinja, lisica, vukova i srna, a krvave „trofeje“ izlažu na haubi automobila. Nakon ovakvih prizora, mještanima ostaje da se zapitaju jesu li im noći, uz takvu ekipu, koja je laka na okidaču i očigledno uživa u krvavim prizorima, doista bez straha?

100posto.hr