Published On: Ned, svi 26th, 2013

VIDEO: Ovo je Hercegovac koji je zadavio medvjeda u samoobrani

Grković (48) iz sela Vrbi u Gacku utopio medvjeda koji ga je napao dok je u skloni ovce, a on je u napadu zadobio je teške tjelesne ozljede, ali srećom nalazivan opasne za život.
Meck je Grković napao dok je čuvao ovce na livadi ispod planine na katuna Volujak. U teškoj borbi Grković zadobio ozljede po cijelom tijelu, a zubi su mu krvoločne životinje prolaze kroz kosti ruku i nogu, ali srećom nije ozlijeđen glavu.
Grković koji se nalazi u Kliničkom centru u Foči potvrdio da se osjeća dobro i da je tek sada svjestan što se dogodilo, ali nije mogao precizirati koliko je nemilosrdna i neizvjesna borba “prsa u prsa” s Meck.

Dok je sjedio pokraj velikog medvjeda vodio ovce u stadu, otišao Grković koji je u tom trenutku u džepu imao samo malu sjekiru. Ovaj hrabri čovjek koji je u općini Gacko od ranije poznat po svojoj neustrašivosti bori s medvjedom koji je ispao mu sjekiru iz ruke, ali Blazo uspio svladati.
“U jednom trenutku, jedna ruka mi je bio jedan od medvjeđih šapa, a drugi sam ga drže za vrat dok nije pala”, kaže Blaze.
Njegova supruga Mira je rekao da Blazo mogu se preseliti, ali ruke ne mogu najboljeda poteze.
“Sve će biti u redu, to je mekša živ i rane će zacijeliti”, kaže Mira, dodavši u šali da je znala da je njezin suprug bio hrabar, ali ne i da je snažan i medvjeda.
 
Ona ističe da je preljev koji je bio na njemu se zaključiti da je borba bila strašna. Nakon ruke utopio Meck, Blaze je u stanju nazvati njegov brat-in-zakon Božidara Eleza, koji se zove hitna pomoć. Grković kažu da nose dan ranije došao u selo te uhvatio ovcu iz stada i ovaca.
Čarapama, nakon što su bili uvjereni da Blazo dobro šali kažu da su svi medvjedi iz hercegovačke šume potez nakon slučaju, bojeći se za njihovu sigurnost.
Izvor: Kurir