Published On: Fri, Sep 13th, 2013

VIDEO: Mostarski policajac pretukao navijača BiH, oduzeo mu državnu zastavu i bacio je

Nekoliko dana nakon nereda u Mostaru nakon utakmice Slovačka – BiH je objavljen snimak na kojem se vidi kako pripadnik mostarske policije pendrekom udara mladića koji je mirno stajao na ulici i otima mu državnu zastavu. Policajac je nekoliko koraka poslije bacio zastavu BiH, prenosi Klix.ba.
Umjesto slavlja nakon pobjede protiv Slovaka u Žilini na ulicama Mostara vladao je ulični rat. Desetine maskiranih mladića pokušalo je preći most prema Bulevaru. Tu ih je zaustavila policija koju su huligani zasuli kamenjem. Neredi su prekinuti dolaskom specijalne policije, a iza izgrednika su ostali zapaljeni kontejneri i kamenje na ulicama.

Da su neredi imali dvije strane, pokazuje amaterski snimak koji je objavila TV1. Na njemu se vidi kako pripadnik specijalne jedinice udara mladića koji drži zastavu BiH. Policajac mu zastavu otima i nekoliko metara dalje je baca.

Slaven, kako se zove mladić, nije bio jedina žrtva brutalnih policajaca. U prilogu TV1 više vlasnika ugostiteljskih objekata žalilo se na nezakonito ponašanje pripadnika MUP-a HNK.

dnevno.ba