Published On: Sri, stu 28th, 2018

VIDEO Kraj gužvama? Evo kako sad izgleda jedan od najvažnijih prijelaza između BiH i RH

Prije nekoliko dana okončana je druga faza radova na izgradnji Graničnog prijelaza Gradiška u BiH. Radi se o jednom od najvažnijih prijelaza na granici Hrvatske i BiH, na kojem često nastaju gužve jer trenutno na bh. strani prolazi kroz sam grad, a stari most na Savi preuzak je za brojna vozila.

Granični prijelaz je ovim izmješten iz centra grada i sada se nalazi na trasi autoputa Banja Luka – Gradiška. Ipak, prijelaz se neće moći u potpunosti koristiti dok se ne osigura prijelaz preko Save, piše Klix.ba. U tijeku je i tenderska procedura za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke koji bi promet trebao potpuno preusmjeriti iz Gradiške.

Izgradnja prijelaza i carinskog terminala koštala je ukupno oko 22,4 milijuna KM. U drugoj fazi napravljeni su razni objekti, uključujući i prateće sadržaje kao što su objekt brze hrane. Granični prijelaz Gradiška ima šest ulaznih i šest izlaznih traka, 70 parking mjesta za teretna motorna vozila na ulazu u BiH i 30 parking mjesta za teretna motorna vozila na izlazu iz BiH.

/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare