Utorak, 18 lipnja, 2024

Verzija Ubera stigla u BiH – Gogo

Must Read

Nakon što se u Beogradu pojavila srbijanska verzija popularnog Ubera, CarGo koja se ubrzo proširila na Hrvatsku i Crnu Goru, i BiH je dobila svoju aplikacija za prijevoz putnika koja funkcionira na principu Ubera, piše Večernji list BiH.

Prednosti ovog vida prijevoza

Riječ je o mobilnoj aplikaciji gogo koja povezuje vozače s putnicima. Sve što trebaju napraviti jest instalirati gogo.ba na svoje pametne telefone, registrirati se i na lokaciju na kojoj se nalaze naručiti automobil tako što unesu svoju lokaciju i odredište.

Ovaj vid prijevoza ima mnogo prednosti u odnosu na standardna taksi vozila. Između ostalog, odmah po narudžbi vožnje vidite gdje se vaše vozilo trenutačno nalazi i za koliko vremena stiže po vas. Osim toga, odmah možete vidjeti o kojem je vozilu i vozaču riječ.

Plaćanje se vrši aplikacijom, pa vam se ne može dogoditi da platite više nego što biste trebali. Kompanija koja je pokrenula aplikaciju gogo.ba registrirana je u SAD-u.

Oni su, doznaje BiznisInfo, krajem rujna kupili domenu i napravili internetsku stranicu u BiH te već pokrenuli google oglašavanje i trenutačno pozivaju vozače da im se jave, a građane da skinu njihovu aplikaciju. Zanimljivo je da su, osim svoje, kupili i Uberovu domenu u BiH i preusmjerili je na svoju stranicu. To znači da, ako krenete ne domenu uber.ba, google će vas prebaciti na stranicu gogo.ba. Gogo.ba je na svojoj stranici objavio da oni zapravo nisu prijetnja taksistima.

Prodor na tržište

– Različito od popularnih servisa (tipa Uber), Gogo ne stavlja taksiste kao konkurenciju, nego kao partnere, navodi se na njihovoj stranici. No, njihov moto na Google oglasu glasi “Zaboravi Taxi, uzmi Gogo”, vjerojatno se taksistima neće svidjeti. Ostaje za vidjeti kako će bh. taksisti reagirati na pojavu ove aplikacije i hoće li prihvatiti njezino objašnjenje da nemaju razloga za zabrinutost.

“Ako ste taksist koji želi povećati zaradu ili vlasnik automobila i želite početi zarađivati, Gogo je idealna solucija za vas. Isplata vaše zarade s Gogo se izvršava svaki tjedan”, navodi se u pozivu vozačima da se priključe gogo timu. Samo u prvoj godini poslovanja CarGo, koji je krenuo u osvajanje tržišta Hrvatske i Crne Gore, a koji je kao startup u Beogradu krenuo 2015.

“Odradili” su više od 15 tisuća vožnji. Ipak, iako se platforma CarGo postupno razvijala, nikad nije postigla širu prihvaćenost poput Ubera u Zagrebu ili Getta u Tel Avivu pa ostaje za vidjeti kako će Gogo proći u BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -